Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta22405.09.20189

4380-2018 (01 04 01)

Tilannekatsaus Lounais-Suomen Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen suorittamiin Turun kotihoidon työsuojelutarkastuksien etenemiseen

Tiivistelmä: -

Sosterla § 224

Palvelualuejohtaja Sari Ahonen ja avopalvelujen johtaja Anne Vuorinen:

Lounais-Suomen Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue on suorittanut normaalina työsuojeluvalvontana kotihoitoon tarkastuskäyntejä syksystä 2017 lähtien. Yleisistä työsuojelutarkastuksista, joissa valvontakohteena on ollut kotihoidon 9 lähipalvelualuetta, on kirjattu 8.5.2018 tarkastuskertomus, joka on osoitettu vain tarkastuksessa mukana olleille.

Aluehallintovirasto toteaa tarkastuskertomuksessa, että vaikka Turun kotihoidossa on käytettävissä olevin keinoin pyritty kehittämään palveluja ja työntekijöiden työolosuhteita, on toiminnan suunnittelussa aluehallintoviraston mielestä edelleen korjattavaa. Tarkastuskertomuksen avulla kotihoidon johto on saanut tukea Alehallintovirastolta omaan kehittämistyöhönsä. Asiasta järjestetään vielä syyskuussa 2018 työsuojelutarkastus, jossa Turun kotihoidon tulee esittää elokuun 2018 loppuun mennessä tehdyt toimenpiteet.

Kotihoidon toimenpiteet on esiteltynä liitteenä olevassa diapaketissa.

LiiteVastaukset Lounais-Suomen aluehallintoviraston tarkastuskertomukseen ja työnantajalle annettuihin kehotuksiin

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää antaa liitteenä olevan kotihoidon työsuojelutarkistuksen tilannekatsauksen tiedoksi Lounais-Suomen Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedLounais-Suomen aluehallintovirasto Työsuojelun vastuualue


Liitteet:

Sosterla § 224
Liite 1:Vastaukset Lounais-Suomen aluehallintoviraston tarkastuskertomukseen ja työnantajalle annettuihin kehoituksiin