Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta9604.04.20182

9446-2017 (316, 065)

Hammashoitoyksiköt ja hoitohuoneiden kaapistot

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 §:n 1 momentin 3 kohta. Hammashoitoyksiköt ja hoitohuoneiden kaapistot tullaan kilpailuttamaan avoimella menettelyllä ajalle 1.8.2018 (tavoite) - 31.12.2021. Tuotteita ostetaan sopimuskaudella noin 500 000 eurolla.

Sosterla § 96

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 §:n 1 momentin 3 kohta.

Hyvinvointitoimiala, palvelualuejohtaja Katariina Kauniskangas, vt. johtava ylihammaslääkäri Marina Merne-Grafström ja strategisen hankinnan osuus projektipäällikkö Janina Puistovaara 23.3.2018:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 22.11.2017 § 295, että hammashoitoyksiköt kilpailutetaan avoimella menettelyllä.

Hyvinvointitoimiala on valmistellut kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä strategisen hankinnan kanssa. Markkinavuoropuhelutilaisuus pidettiin helmikuussa 2018. Lisäksi hankinnasta julkaistiin tietopyyntö, johon saatuja vastauksia hyödynnettiin tarjouspyyntöasiakirjojen valmistelussa.

Hammashoitoyksiköiden ja hoitohuoneiden kaapistojen hankinnan sopimuskausi on 1.8.2018 (tavoite) - 31.12.2021. Hammashoitoyksiköitä hankitaan hammaslääkärien ja suuhygienistien käyttöön.

Uusia hammashoitoyksikköjä tarvitaan sekä käyttötiensä päähän tulleiden yksikköjen korvaamiseen että rikkoutuneiden yksiköiden tilalle, joita ei enää korjaamalla saada käyttökuntoon. Hoitohuoneiden kaapistoja hankitaan rikkoutuneiden ja/tai muuten käyttötiensä päähän tulleiden kaapistojen tilalle. Hankinta koskee sekä hammashoitoyksiköiden että kaapistojen osalta lisäksi myös mahdollisia uusia hankintatarpeita esim. toiminnan muutosten yhteydessä.

Sopimuskaudella arvioidaan hankittavan noin 20 hammashoitoyksikköä ja hoitohuoneiden kaapistoa. Hankinnan arvioitu kokonaisarvo sopimuskaudella on noin 500 000 euroa (alv 0 %). Hyvinvointitoimiala ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

Osatarjoukset otetaan huomioon tarjouspyynnön mukaisesti tuoteryhmittäin:

  1. Hammashoitoyksiköt
  2. Hammashoitohuoneiden kaapistot.

Vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Tarjoushinnat on ilmoitettava kiinteinä arvonlisäverottomina nettohintoina. Sopimushintojen tulee olla voimassa kiinteinä 31.12.2020 asti, minkä jälkeen toimittaja voi esittää tilaajalle perustellusta syystä hinnan muutosta tuotteen tai palvelun yleistä kustannuskehitystä vastaavasti.

Hankinnan yritysvaikutusten arvioinnista on pyydetty lausunnot Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:ltä ja Turun kauppakamarilta.

Liite 1Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Vertailu ja valinta tehdään tuoteryhmittäin siten, että molempien tuoteryhmien osalta valitaan se, joka on kokonaistaloudellisesti edullisin. Hammashoitoyksiköiden tuoteryhmässä arviointiperusteina ovat hinta 40 % ja laatu 60 %. Hammashoitohuoneiden kaapistojen tuoteryhmässä hinnan painoarvo on 50 % ja laadun painoarvo 50 %.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys toimittajien valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle kesä-elokuussa 2018.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä hammashoitoyksiköiden ja hoitohuoneiden kaapistojen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Vs. toimialajohtaja Max Lönnqvist:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä hammashoitoyksiköiden ja hoitohuoneiden kaapistojen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKauniskangas Katariina
tiedLempiäinen Marika
tiedMerne-Grafström Marina
tiedMäkelä Anja
tpvPuistovaara Janina
tiedVuorinen Elisa


Liitteet:

Sosterla § 96
Liite 1:Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto