Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta9704.04.20183

177-2018 (02 08 00)

Sähkösäätöiset ja hydrauliset suihkutuolit ja -sängyt 1.4.2020 päättyvälle sopimuskaudelle

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuu- desta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Sähkösäätöisistä ja hydraulisista suihkutuoleista ja -sängyistä on pyydetty tarjoukset ajalle 2.4.2018 - 1.4.2020, minkä jälkeen sopimusta voidaan Tilaajan päätöksellä jatkaa yhdellä (1) vuodella (optio). Tarjouksia saapui määräaikaan mennessä kuusi (6) kpl. Tuotteita ostetaan sopimuskaudella ensisijaisesti noin 137 000 eurolla.

Sosterla § 97

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Hyvinvointitoimiala, palvelualuejohtaja Sari Ahonen, asumispalvelujen päällikkö Susanne Röberg, käyttöpäällikkö Pasi Hiltunen, hankintakoordinaattori Marika Lempiäinen, hankinta-asiantuntija Jaana Kanto sekä strategisen hankinnan osuus projektipäällikkö Pekka Lång 14.3.2018:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 6.6.2017 § 132, että sähkösäätöisten ja hydraulisten suihkutuolien ja -sänkyjen kilpailutus käynnistetään ja tarjouspyyntö valmistellaan yhdessä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa. Sosiaali ja terveyslautakunta päätti keskeyttää hankinnan kokouksessaan 31.1.2018 § 31 sekä käynnistää uuden hankintamenettelyn uudella hankintailmoituksella. Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi uuden hankintamenettelyn tarjouspyyntöasiakirjat kokouksessaan 31.1.2018 § 35.

Ensisijainen tarve koskee 20 kpl sähkösäätöisiä suihkutuoleja ja 10 kpl hydraulisia tai sähkösäätöisiä suihkusänkyjä. Hankinta on yhteissummaltaan noin 137 000 euroa.

Strateginen hankinta on hyvinvointialan toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia sähkösäätöisistä ja hydraulisista suihkutuoleista ja –sängyistä ajalle 2.4.2018 – 1.4.2020., minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin ajalle 2.4.2020 – 1.4.2021 (optio).

Hankintailmoitus julkaistiin 1.2.2018 kansallisen kynnysarvon alittavana han- kintana osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Samalla sivustolla julkaistiin myös yhteenvetohankintaan liittyvistä kysymyksistä ja vastauksista 13.2.2018. Hankintailmoituksesta julkaistiin korjausilmoitus sekä uusi korjattu tarjouspyyntö 21.2.2018.

Tarjouksia saatiin määräaikaan 26.2.2018 klo 10 mennessä seuraavilta tarjoajilta: Haltia Group Oy, Respecta Oy, Algol-Trehab Oy, Merivaara Oy ja Camp Scandinavia Oy sekä Lojer Oy.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjoukset hyväksytään osakokonaisuuksittain. Osakokonaisuudet olivat seuraavat:

Vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Tarjoushinnat tuli antaa tuotekohtaisesti verottomina hintoina sisältäen kaikki hankinnan kustannukset.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Annetuista tarjouksista valitaan se, joka on hinnaltaan halvin kunkin osakokonaisuuden osalta.

Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon. Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan laitteita ostaa hankintapäätöksestä poiketen. Hankinnasta tehdään erilliset puitesopimukset valittujen toimittajien kanssa.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1)tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjous- pyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten hintavertailu.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutuahankinnan toteuttamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Tarjouskilpailun perusteella voittaneilta tarjoajilta on selvitetty kelpoisuustodistukset ja selvitykset. Tarjoajat täyttävät tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta tuotteilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Työryhmä suoritti tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arvioinnin. Tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset ja ovat tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan ne, jotka ovat osakokonaisuuksittain hinnaltaan halvimpia.

Sähkösäätöisten ja hydraulisten suihkutuolien ja – sänkyjen toimittajiksi esitetään valittavan seuraavat toimittajat tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjousten mukaisin ehdoin:

Liite 1Tarjousten vertailutaulukko

Vs. toimialajohtaja Max Lönnqvist:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että sähkösäätöisten ja hydraulisten suihkutuolien ja –sänkyjen puitesopimukset 1.4.2020 päättyvälle sopimuskaudelle solmitaan liitteessä 1 mainituilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjousten mukaisin ehdoin seuraavasti:

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan tuotteita ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAlgol-Trehab Oy
aoCamp Scandinavia Oy
aoHaltijaGroup Oy
aoLojer Oy
aoMerivaara Oy
aoRespecta Oy
tiedAhonen Sari
tiedHiltunen Pasi
tiedJuhola Paula
tiedKanto Jaana
tiedLempiäinen Marika
tiedLindström Fredrik
tiedLång Pekka
tpvMäkelä Anja
tiedRöberg Susanne
tiedSalmio Klaus
tiedSeppänen Pirkko
tiedVuorinen Elisa


Liitteet:

Sosterla § 97
Liite 1:Tarjousten vertailutaulukko