Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta610.01.20186

13925-2017 (429)

Lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevan päätöksen täytäntöönpanosta annetun lain mukaisten sovittelijoiden nimeäminen

Tiivistelmä:

Sosiaali- ja terveyslautakunta on nimennyt 16.9.2014 § 230 kuusi lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevan päätöksen täytäntöönpanosta annetun lain mukaista sovittelijaa. Sovittelujen lisäännyttyä määrä ei ole riittävä. Tässä esitetään kahden uuden sovittelijan nimeämistä.

Sosterla § 6

Palvelualuejohtaja Sirpa Kuronen, toimistopäällikkö Eira Virolainen ja johtava lastenvalvoja Maaret Paatonen 27.12.2017:

Lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevan päätöksen täytäntöönpanosta annetun lain 9 §:n mukaan sosiaalihuollon viranomaisen tulee nimetä riittävä määrä henkilöitä hoitamaan laissa määrättyjä sovittelutehtäviä kunnassa. Sovittelijaksi voidaan lain mukaan nimetä ainoastaan lasten ja perheiden kanssa tehtävään psykologiseen, psykiatriseen tai sosiaalityöhön tai lastensuojeluun perehtynyt henkilö.

Sovittelujen määrä on jonkin verran lisääntynyt viime vuosina. Varsinais-Suomen käräjäoikeuden mukaan sovittelutehtäviä tulee vuosittain n. 30. Jotta sovittelijoita olisi käsittelyyn tuleviin asioihin nähden riittävästi, käräjäoikeus on pyytänyt Turkua nimeämään vähintään kaksi uutta sovittelijaa, joista toisen tulee pystyä antamaan ruotsinkielistä palvelua.

Sosiaalityöntekijä Aino Hynninen on koulutukseltaan VTM (Turun yliopisto). Hän on toiminut sosiaalityöntekijän tehtävissä vuodesta 2002 alkaen Turussa, Liedossa ja Raisiossa. Lisäksi hänellä on esimieskokemusta noin 2 vuoden ajalta työskenneltyään jälkihuollon johtavan sosiaalityöntekijän sijaisena ja perheryhmäkodin johtajana Loimaalla. 1.2.2017 alkaen hän on työskennellyt perheoikeudellisessa yksikössä sosiaalityöntekijänä. Aino Hynninen on suorittanut 8.4.2016 ratkaisukeskeisen neuropsykiatrisen valmentaja koulutuksen.

Sosiaalityöntekijä Tiina Käkelä on koulutukseltaan VTM (Turun yliopisto). Hän on toiminut aiemmin aikuissosiaalityöntekijänä ja pakolaistyöntekijänä. Vuodesta 2002 lähtien Käkelä on työskennellyt lastensuojelun työntekijänä Turussa. Hänellä on myös esimieskokemusta vuosilta 2006–2016 (esimiehen 1.sijainen ja kahden vuoden esimiessijaisuusjakso). Hän on toiminut Turun yliopistossa moniammatillisella klinikalla työnohjaajana kevät- ja syyslukukaudella 2017 ja hän on suorittanut useita täydennyskoulutuksia sosiaalityön alalta. Tiina Käkelä palvelee myös ruotsinkielellä.

Johtava lastenvalvoja Maaret Paatonen ja toimistopäällikkö Eira Virolainen esittävät, että VTM Aino Hynninen ja VTM Tiina Käkelä nimetään suostumustensa perusteella toistaiseksi lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevan päätöksen täytäntöönpanosta annetun lain mukaisiksi sovittelijoiksi.

Sovittelijalle maksettava palkkio ja muut korvaukset määräytyvät oikeusministeriön asetuksen 12.1.2009/14 nojalla. Sovittelijoille tulevan palkkion maksaa oikeusministeriö, joten sovittelutehtävät eivät lisää kunnan kustannuksia.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää nimetä VTM Aino Hynnisen ja VTM Tiina Käkelän suostumustensa perusteella toistaiseksi lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevan päätöksen täytäntöönpanosta annetun lain mukaisiksi sovittelijoiksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedVarsinais-Suomen käräjäoikeus
aoHynninen Aino
aoKäkelä Tiina
tpvPaatonen Maaret
tiedTurunen Annie