Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta32513.12.20172

4524-2017 (065)

Kardiologisten tutkimusten ostopalvelut

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Kardiologisten tutkimusten ostopalveluista on pyydetty tarjoukset ajalle 1.2.2018 - 31.1.2019. Tarjouksia saatiin osakokonaisuuden 1 Kardiologin suorittama laaja sydämen transtorakaalinen Doppler-ultraäänitutkimus (UKG) ja siihen liittyvä kardiologinen kokonaisarvio osalta yhteensä neljä (4) kappaletta. Tarjouksia saatiin osakokonaisuuden 2 Kliininen rasituskoe ja siihen liittyvä kardiologin kokonaisarvio osalta myös yhteensä neljä (4) kappaletta. Kummankin osakoko-naisuuden osalta puitesopimukset esitetään solmittaviksi yhden (1) palveluntuottajan ja yhden (1) varapalveluntuottajan kanssa. Kardiologisten tutkimusten ostopalveluja ostetaan sopimuskaudella noin 200 000 eurolla.

Sosterla § 325

Hyvinvointitoimiala, ylilääkäri Kari Koskela, osastonlääkäri Raine Virtanen ja hankinta- ja logistiikkakeskuksen osuus hankinta-asiantuntija Emilia Aho 1.12.2017:

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi kardiologisten tutkimusten ostopalvelujen kilpailuttamisen kokouksessaan 25.4.2017 § 100 ja tarjouspyyntöasiakirjat kokouksessaan 11.10.2017 § 251.

Hankinta- ja logistiikkakeskus on hyvinvointitoimialan toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia kardiologisten tutkimusten ostopalveluista ajalle 1.2.2018 – 31.1.2019. Palvelujen on oltava käytettävissä 1.2.2018. Kardiologisten tutkimusten ostopalveluja ostetaan sopimuskaudella noin 200 000 eurolla.

Hankintailmoitus julkaistiin 13.10.2017 kansallisen kynnysarvon ylittävänä E-liitteen mukaisena sosiaali- ja terveyspalveluhankintana HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Samalla sivustolla julkaistiin 27.10.2017 yhteenveto hankintaan liittyvistä kysymyksistä ja vastauksista. Korjausilmoitus tehtiin ja lähetettiin julkaistavaksi Hilma-ilmoituskanavassa ja Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa 29.10.2017.

Tarjouksensa jättivät määräaikaan 17.11.2017 klo 11.00 mennessä seuraavat palveluntuottajat: Coronaria Hoitoketju Oy, Mehiläinen Oy, Pihlajalinna Terveys Oy ja Suomen Terveystalo Oy.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjoukset hyväksytään osakokonaisuuksittain seuraavasti:

Vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Osakokonaisuuden 1 osalta tarjoushinta tuli ilmoittaa verottomana (alv 0%) palvelutapahtuman hintana. Osakokonaisuuden 2 osalta tarjoushinta tuli ilmoittaa verottomana (alv 0%) palvelutapahtuman hintana.

Sopimushinta on kiinteä koko sopimuskauden ajan 31.1.2019 asti.

Hankinnasta tehdään erilliset puitesopimukset valittujen palveluntuottajien kanssa. Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai- arvoon. Tilaaja ostaa palveluja kokonaistaloudellisen edullisuuden mukaisessa järjestyksessä. Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten hintavertailu.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua palvelujen tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Tarjouspyynnössä tarjouksen liitteeksi pyydettiin lisäämään selvitys tarjoajan kokemuksesta. Coronaria Hoitoketju Oy:tä, Mehiläinen Oy:tä ja Pihlajalinna Terveys Oy:tä pyydettiin lisäksi täsmentämään antamaansa selvitystä. Selvitykset saatiin määräaikaan 27.11.2017 mennessä. Coronaria Hoitoketju Oy ei annetun selvityksen perusteella täytä tarjoajalle asetettua soveltuvuuden vähimmäisvaatimusta tarjoajan kokemuksen osalta. Näin ollen Coronaria Hoitoketju Oy on suljettava pois tarjouskilpailusta kummankin osakokonaisuuden osalta.

Mehiläinen Oy, Pihlajalinna Terveys Oy ja Suomen Terveystalo Oy täyttävät tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta palveluilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Ylilääkäri Kari Koskela ja osastonlääkäri Raine Virtanen suorittivat tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arvioinnin.

Tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset ja ovat tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan ne, jotka ovat kokonaistaloudellisesti edullisimpia.

Osakokonaisuuteen 1 valitaan yksi (1) palveluntuottaja sekä yksi (1) varapalveluntuottaja, mikäli hyväksyttyjä tarjouksia ei ole vähemmän. Palveluntuottajia käytetään kokonaistaloudellisen edullisuuden mukaisessa järjestyksessä. Osakokonaisuuteen 2 valitaan yksi (1) palveluntuottaja sekä yksi (1) varapalveluntuottaja, mikäli hyväksyttyjä tarjouksia ei ole vähemmän. Palveluntuottajia käytetään kokonaistaloudellisen edullisuuden mukaisessa järjestyksessä.

Osakokonaisuuden 1 osalta kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailuperusteina ovat palvelun hinta ja laatu siten, että palvelun hinta muodostaa 70% ja laatu 30% kokonaisuudesta. Osakokonaisuuden 2 osalta kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailuperusteina ovat palvelun hinta ja laatu siten, että hinta muodostaa 80% ja laatu 20% kokonaisuudesta.

Osakokonaisuuteen 1 Kardiologin suorittama laaja sydämen transtorakaalinen Doppler-ultraäänitutkimus (UKG) ja siihen liittyvä kardiologinen kokonaisarvio saatiin kolme (3) hyväksyttävää tarjousta. Palveluntuottajaksi ja varapalveluntuottajaksi esitetään liitteessä 1 Kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu tarjousvertailussa mainittuja kahta (2) ensimmäistä palveluntuottajaa eli Pihlajalinna Terveys Oy:tä ja Suomen Terveystalo Oy:tä tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Osakokonaisuuteen 2 Kliininen rasituskoe ja siihen liittyvä kardiologin kokonaisarvio saatiin kolme (3) hyväksyttävää tarjousta. Palveluntuottajaksi ja varapalveluntuottajaksi esitetään liitteessä 1 Kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu tarjousvertailussa mainittuja kahta (2) ensimmäistä palveluntuottajaa eli Pihlajalinna Terveys Oy:tä ja Mehiläinen Oy:tä tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Liite 1Kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 4.12.2017:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoCoronaria Hoitoketju Oy
aoMehiläinen Oy
aoPihlajalinna Terveys Oy
aoSuomen Terveystalo Oy
tiedAho Emilia
tiedKauniskangas Katariina
tiedKoskela Kari
tiedLindström Fredrik
tpvMäkelä Anja
tiedVirtanen Raine
tiedVuorinen Elisa


Liitteet:

Sosterla § 325
Liite 1:Kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu