Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta31329.11.20173

1294-2017 (020, 001)

Lausuntopyyntö hallituksen esitysluonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöstä

Tiivistelmä:

Sosiaali- ja terveysministeriö on lähettänyt lausunnolle hallituksen esitysluonnoksen valinnanvapauslaista. Valinnanvapauden laajentaminen on osa sote-uudistusta Sosiaali- ja terveyslautakunta käy asiasta lähetekeskustelun.

Sosterla § 313

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

Sosiaali- ja terveysministeriö on lähettänyt lausunnolle hallituksen esitysluonnoksen valinnanvapauslaista. Valinnanvapauden laajentaminen on osa sote-uudistusta.

Lausuntoa pyydetään Manner-Suomen kunnilta, kuntayhtymiltä, muilta sosiaalihuollon ja terveydenhuollon palvelujen tuottajilta sekä eräiltä muilta toimijoilta. Myös muut organisaatiot voivat halutessaan antaa lakiluonnoksesta lausuntonsa.

Lausuntoaika alkaa 3. marraskuuta ja päättyy 15. joulukuuta 2017. Annetut lausunnot ovat julkisia ja ne otetaan huomioon valinnanvapauslain luonnoksen

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan 4.12.2017. Sosiaali- ja terveyslautakunnan lähetekeskustelussa esille tulleet seikat otetaan huomioon valmistelussa.

Liite 1Luonnos lausunnoksi

Oheismateriaali 2Hallituksen esitysluonnos laiksi asiakkaan valinnanvapaudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa, yleisperustelut 3.11.2017

Oheismateriaali 3Hallituksen esitysluonnos laiksi asiakkaan valinnanvapaudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa, yksityiskohtaiset perustelut 3.11.2017

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 28.11.2017:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta käy lähetekeskustelun hallituksen esitysluonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöstä.

PäätösSosiaali- ja terveyslautakunta ei ota kantaa lausunnon monivalintakohtiin hallituksen esitysluonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöstä.

Sosiaali- ja terveyslautakunta kiinnittää huomiota erityisesti seuraaviin seikkoihin:

Merkitään pöytäkirjaan, että tämä asia tarkastettiin kokouksessa.

Jakelu

lausKaupunginhallitus


Liitteet:

Sosterla § 313
Liite 1:Luonnos lausunnoksi