Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta27201.11.20172

3251-2017 (065)

Lääkkeelliset kaasut

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Lääkkeellisistä kaasuista on pyydetty tarjoukset ajalle 1.1.2018 - 31.12.2020. Tarjous saatiin yhdeltä (1) toimittajalta. Puitesopimus esitetään allekirjoitettavaksi Oy AGA Ab:n kanssa. Hankinnan arvo sopimuskaudella on noin 180 000 euroa.

Sosterla § 272

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Hyvinvointitoimiala, sairaala-apteekkari Tiina Järvinen ja sairaalainsinööri Kari Saarinen sekä hankinta- ja logistiikkakeskuksen osuus projektipäällikkö Karolus Haarte 16.10.2017:

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi lääkkeellisten kaasujen kilpailuttamisasiakirjat kokouksessaan 6.9.2017 § 209.

Hankinta- ja logistiikkakeskus on Hyvinvointitoimialan toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia lääkkeellisistä kaasuista ajalle 1.1.2018 - 31.12.2020.

Hankintailmoitus EU-kynnysarvon alittavana hankintana julkaistiin 11.9.2017 HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Hankintaan esitetyt kysymykset ja niihin annetut vastaukset julkaistiin 21.9.2017 Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa.

Tarjous tuli antaa Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalin kautta.

Tarjousten jättämisen määräaikaan 5.10.2017 klo 11.00 mennessä saatiin yksi (1) tarjous. Tarjouksen jätti Oy AGA Ab.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja tuotteille asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjouksia ei oteta huomioon ja vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Tarjoushinnat tuli ilmoittaa verottomina nettohintoina pyydettyjen lääkkeellisten kaasujen sekä vuokrasäiliöiden ja -pullojen osalta. Sopimushinnat ovat kiinteät 31.12.2019 asti, jonka jälkeen toimittaja voi esittää tilaajalle perustellusta syystä hinnan muutosta palvelun yleistä kustannuskehitystä vastaavasti sopimusehtojen mukaisesti.

Hankinnasta tehdään puitesopimus valitun toimittajan kanssa. Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään toimittajalta sopimuskauden aikana.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa:1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten hintavertailu ja valinta.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan toteuttamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajille asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Tarjoaja vakuuttaa täyttävänsä tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjous tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta tuotteilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjous täyttää tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten hintavertailu ja valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan se, joka on kokonaishinnaltaan halvin. Tarjousten hintavertailua ei suoritettu, koska hankinnassa saatiin vain yksi tarjouspyynnön mukainen tarjous.

Esitämme, että lääkkeellisten kaasujen puitesopimus ajalle 1.1.2018 - 31.12.2020 allekirjoitetaan Oy AGA Ab:n kanssa tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Hankinnan arvo sopimuskaudella on noin 180 000 euroa.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 23.10.2017:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoOy Aga Ab
tiedHaarte Karolus
tiedJärvinen Tiina
tiedLempiäinen Marika
tiedLindström Fredrik
tpvMäkelä Anja
tiedSaarinen Kari
tiedVuorinen Elisa