Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta25111.10.20171

4524-2017 (065)

Kardiologisten tutkimusten ostopalvelujen kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Kardiologisten tutkimusten ostopalvelut tullaan kilpailuttamaan avoimella menettelyllä ajalle 1.2.2018 - 31.1.2019. Palveluja ostetaan sopimuskaudella noin 200 000 eurolla.

Sosterla § 251

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Hyvinvointitoimiala, ylilääkäri Kari Koskela, osastonlääkäri Raine Virtanen ja hankinta- ja logistiikkakeskuksen osuus hankinta-asiantuntija Emilia Aho 27.9.2017:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 25.4.2017 § 100, että kardiologisten tutkimusten ostopalvelujen 400 000 – 500 000 euron vuotuiset hankinnat kilpailutetaan.

Hyvinvointitoimiala on valmistellut kilpailuttamista avoimella menettelyllä yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa. Sopimuskausi on 1.2.2018 – 31.1.2019. Palvelujen on oltava käytettävissä 1.2.2018 alkaen. Markkinavuoropuhelutilaisuus pidettiin elokuussa 2017.

Osatarjoukset otetaan huomioon ja hyväksytään osakokonaisuuksittain, jotka ovat:

Kardiologin suorittama laaja sydämen transtorakaalinen Doppler-ultraäänitutkimus (UKG) ja siihen liittyvän kardiologisen kokonaisarvion tarjoushinta tulee ilmoittaa verottomana palvelutapahtuman hintana (alv 0%) tarjouspyynnössä edellytetyllä tavalla.

Kliinisen rasituskokeen ja siihen liittyvän kardiologisen kokonaisarvion tarjoushinta tulee ilmoittaa verottomana palvelutapahtuman hintana (alv 0%) tarjouspyynnössä edellytetyllä tavalla.

Sopimushinta on kiinteä koko sopimuskauden.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Vertailu ja valinta tehdään osakokonaisuuksittain. Annetuista tarjouksista valitaan ne, jotka ovat kokonaistaloudellisesti edullisimpia.

Kardiologin suorittaman laajan sydämen transtorakaalisen Doppler-ultraäänitutkimuksen (UKG) ja siihen liittyvän kardiologisen kokonaisarvion arviointiperusteina ovat palvelujen hinta sekä laatu. Hinnan painoarvo on 70 % ja laadun 30 %. Kyseiseen osakokonaisuuteen valitaan yksi (1) palveluntuottaja sekä yksi (1) varapalveluntuottaja, mikäli hyväksyttyjä tarjouksia ei ole vähemmän.

Kliininsen rasituskokeen ja siihen liittyvän kardiologisen kokonaisarvion arviointiperusteina ovat palvelujen hinta sekä laatu. Hinnan painoarvo on 80 % ja laadun 20 %. Kyseiseen osakokonaisuuteen valitaan yksi (1) palveluntuottaja sekä yksi (1) varapalveluntuottaja, mikäli hyväksyttyjä tarjouksia ei ole vähemmän.

Tilaaja ostaa palveluja ensisijaisesti kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella, mikäli tarve ei edellytä muuta. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää. Palveluja hankitaan suomen- ja ruotsinkielisille potilaille.

Tyks Sydänkeskus pystyy tuottamaan hyvinvointitoimialan terveyspalvelujen palvelualueen tarpeisiin kardiologisia tutkimuksia siten, että ostopalvelujen tarve vuositasolla on noin 600 tutkimusta. Kardiologisten tutkimusten ostopalveluja ostetaan vuosittain siten noin 200 000 eurolla, toisin kuin sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksessä 25.4.2017 § 100 on mainittu.

Hankinnan yritysvaikutusten arvioinnista on pyydetty lausunnot Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:ltä ja Turun kauppakamarilta.

Liite 1Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi. Tarjoukset tulee antaa Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajien valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle joulukuussa 2017.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä kardiologisten tutkimusten ostopalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 29.9.2017:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä kardiologisten tutkimusten ostopalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvAho Emilia
tiedKorkeila Katariina
tiedKoskela Kari
tiedLindström Fredrik
tiedMäkelä Anja
tiedVirtanen Raine
tiedVuorinen Elisa


Liitteet:

Sosterla § 251
Liite 1:Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto