Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta20506.09.20177

240-2017 (001, 011)

Tehostetun palveluasumisen palvelusetelien päivittäminen

Tiivistelmä: -

Sosterla § 205

Palvelualuejohtaja Sari Ahonen ja palvelupäällikkö Taina Kaila 10.8.2017:

Tehostetussa palveluasumisessa otettiin palveluseteli käyttöön vuonna 2012.

Tehostetun palveluasumisen palvelusetelien arvoja on tarkistettu 1.4.2015 alkaen, sosterla 24.2.2015 § 31. Sisällöllisesti kaikkien Turussa käytössä olleiden palvelusetelien sääntökirjoja (pl. suun terveydenhuollon palveluseteli) on päivitetty tammikuussa 2017, sosterla 10.1.2017 § 11.

Tällä hetkellä palveluseteli on käytössä seuraavasti:

Yhteensä 54 asiakasta.

Tehostetun palveluasumisen ostopalvelun kilpailutus tehtiin keväällä 2017. Tällöin päätettiin, että tehostettu palveluasuminen on kaksi tasoinen: vanhusten tehostettu palveluasuminen ja vaativa muistisairaiden tehostettu palveluasuminen. Aiemmin käytössä olivat tasot: hoitoisuus 1, hoitoisuus 2 ja vaativa muistisairaiden tehostettu palveluasuminen.

Tavoitteena on, että tehostetun palveluasumisen ostopalveluiden ja palvelusetelipalveluiden sisältö on mahdollisimman samanlainen. Tästä syystä tulee myös palvelusetelipalveluissa siirtyä em. kahteen tasoon.

Samassa yhteydessä on tarkoituksenmukaista tarkistaa palvelusetelien arvoja. Edellisestä tarkastuksesta on kulunut yli kaksi vuotta. Palvelusetelien käyttö ei ole edennyt tavoitteiden mukaisesti.  Palvelusetelien arvojen korottaminen tullee edesauttamaan palvelusetelien laajempaa käyttöä.

Palveluntuottajien hinnat ostopalveluissa ovat nousseet keskimäärin noin  prosentin ja mediaanina noin 4 prosenttia. Korotusta on ollut hieman enemmän alimmissa hinnoissa, joissa on ollut toiminnan kannaltakin korotuspainetta. Toisaalta korkeimmat vuorokausihinnat ovat laskeneet maltillisemmalle tasolle. Em. perusteella on palvelusetelien arvojen korotusta arvioitu.

Liite 1Palveluseteleiden uudet arvot

Tehostetun palveluasumisen palvelusetelin sääntökirja on päivitetty vastaamaan pääosin tehostetun palveluasumisen ostopalveluiden sisällöllisiä osuuksia. Sääntökirjan muutokset näkyvät liitteenä olevassa sääntökirjassa yliviivauksina (poistettava teksti) ja punaiselle tekstillä (päivitetty teksti).

Liite 2Päivitetty sääntökirja

Palveluseteleiden uudet palvelutasot, arvot ja päivitetty sääntökirja tulevat voimaan 1.11.2017 alkaen. Asiakkaille, joille on myönnetty hoitoisuustaso 2:n palveluseteli, tulee palveluseteleiden uuden arvot määritellä siten, että heidän palveluseteleidensä arvot eivät laske, vaan pysyvät nykyisessä tasossa uudistuksen jälkeenkin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy uudet palveluseteleiden arvot ja päivitetyn 1.11.2017 voimaan tulevan tehostetun palveluasumisen palvelusetelin sääntökirjan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvAhonen Sari
tpvKaila Taina


Liitteet:

Sosterla § 205
Liite 1:Palveluseteleiden uudet arvot
Liite 2:Päivitetty sääntökirja