Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta20106.09.20173

8498-2016 (041)

Voimassa olevien vuoden 2017 strategisen sopimuksen ja operatiivisten sopimusten muutosesitykset

Tiivistelmä: -

Sosterla § 201

Toimialajohtaja Riitta Liuksa, talous- ja hallintojohtaja Max Lönnqvist ja erityisasiantuntija Karoliina Luukkainen 30.8.2017:

Sosiaali- ja terveyslautakunta on hyväksynyt Hyvinvointitoimialan vuoden 2017 strategisen sopimuksen ja operatiiviset sopimukset kokouksessaan 6.9.2016 § 166. Sopimuksiin tehtiin kaupunginvaltuuston talousarviokäsittelyn hyväksymisen yhteydessä edellyttämät muutokset ja ne hyväksyttiin sosiaali- ja terveyslautakunnassa 13.12.2016 § 259.

Kaupungin yhteisessä sopimusohjaus johtamisjärjestelmässä on linjattu, että mikäli sopimusten voimassaoloaikana tapahtuu toimintaympäristössä tai toiminnassa muutoksia, joilla on merkittäviä vaikutuksia sopimussisältöihin, tulee muutokset esittää hyväksyttäväksi toisen osavuosikatsaus yhteydessä.

Strategisen sopimuksen muutokset

Hyvinvointitoimialan strategiseen sopimukseen esitetään hyväksyttäväksi kaksi muutosta. Hyvinvointitoimialan työvoiman käytön tavoitetasoksi on vahvistettu 4 540 henkilötyövuotta. Psykiatrian toiminnot ja henkilöstö siirtyivät Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin organisaatioon 1.5.2017 lukien. Henkilöstön siirron vaikutus on huomioitu korjatussa tavoiteluvussa 4 294,8. Lisäksi psykiatrian siirtyminen on vaikuttanut kaupunginvaltuustoon nähden sitoviin tavoitemittareihin, joista kaksi (jonotusaika psykiatriseen erikoissairaanhoitoon sekä avohoidon osuus päihde- ja mielenterveystyön kokonaiskustannuksista) on koskenut psykiatrian palveluita. Nämä mittarit on poistettu strategisesta sopimuksesta.

Liite 1Hyvinvointitoimialan strateginen sopimus 2017

Operatiivisten sopimusten muutokset 

Psykiatrian siirtymisellä on ollut vaikutuksia myös Terveyspalveluiden palvelualueen operatiiviseen sopimukseen, josta on poistettu kaikki psykiatriaa koskevat tavoitemittarit (yhteensä 10 mittaria). Samassa yhteydessä Terveyspalveluiden palvelualueen organisaation sisällä toteutettiin muutoksia, joilla on ollut vaikutuksia sairaalapalveluiden mittareihin.

Lisäksi samassa yhteydessä toteutettiin Hyvinvointitoimialan sisäinen organisaatiomuutos, jossa mielenterveys- ja päihdepalvelut siirrettiin osaksi Perhe- ja sosiaalipalveluiden palvelualuetta. Mielenterveys- ja päihdepalveluihin liittyvät mittarit (yhteensä 9 mittaria) on poistettu Terveyspalveluiden sopimuksesta ja lisätty Perhe- ja sosiaalipalveluiden operatiiviseen sopimukseen.

Liite 2Terveyspalveluiden operatiivinen sopimus 2017

Liite 3Perhe- ja sosiaalipalveluiden operatiivinen sopimus 2017

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää osaltaan hyväksyä hyvinvointitoimialan strategisen sopimuksen liitteen 1 mukaisena ja Terveyspalveluiden ja Perhe- ja sosiaalipalveluiden operatiiviset sopimukset liitteiden 2 ja 3 mukaisina.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallitus


Liitteet:

Sosterla § 201
Liite 1:Hyvinvointitoimialan strateginen sopimus 2017
Liite 2:Terveyspalveluiden operatiivinen sopimus 2017
Liite 3:Perhe- ja sosiaalipalveluiden operatiivinen sopimus 2017