Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Hyvinvointitoimiala, lääkinnällinen kuntoutus 
Ylilääkäri502.06.2017 

102-2017 (342)

Rintamaveteraanien jalkahoitopalvelun tuottajan hyväksyntä/ Turun Jalkasalonki

Palvelupäällikkö Taina Kaila 1.6.2017:

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa 25.4.2017 päätettiin ottaa käyttöön lupamenettely rintamaveteraanien jalkahoitopalveluiden toteuttamiseksi.

Turun Sanomissa ja Turkulaisessa oli lauantaina 15.4.2017 sekä ÅU:ssa keskiviikkona 19.4.2017 ilmoitus, jossa pyydetiin palveluntuottajia hakeutumaan/ilmoittautumaan rintamaveteraanien jalkojenhoitopalveluiden palveluntuottajaksi 1.5.2017 – 31.12.2019.

 Palveluntuottajaksi hyväksymisen edellytykset:

-       Palveluntuottajan tulee kirjautua valtakunnalliseen PSOP-järjestelmään, johon palveluntuottaja kirjaa hinnastonsa, antamansa palvelut. Järjestelmässä tapahtuu jalkojenhoitopalvelun seuranta ja maksatus. (Maksuehto 30 pv netto)

-       Toiminta on lääketieteellisesti asianmukaista ja toiminnassa otetaan huomioon potilasturvallisuusmääräykset.

-       Palveluntuottajan tulee olla Valvirassa rekisteröity jalkojenhoitaja, jalkojenhoidon ammattitutkinnon suorittanut, tai jalkojenhoidon osaamisalan suorittanut lähihoitaja.

-       Palveluntuottajalla tulee olla voimassa oleva potilasvakuutus.

-       Palveluntuottaja vastaa siitä, että:

o   Henkilökunnan ammatillista pätevyyttä koskevat vaatimukset toteutuvat koko sopimuskauden ajan.

o   Henkilökunnan koulutus ja perehtyneisyys vastaa terveydenhuollon ammattihenkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain säännöksiä.

o   Henkilökunnan työsuhteissa noudatetaan vähintään niitä työsuhteen ehtoja, joita Suomen lain ja työehtosopimusmääräysten mukaan on noudatettava saman laatuisessa työssä.

o   Palveluntuottajalle suositellaan riittävän vastuuvakuutuksen ottamista.

-       Lupajärjestelmään ilmoittautuminen tapahtuu siten, että palveluntuottaja listautuu PSOP:iin (Palveluseteli ja ostopalvelujärjestelmä) palveluntuottajaksi. Kuntoutuksen ylilääkäri hyväksyy edellytykset täyttävät palveluntuottajat.

Turun Jalkasalonki on hyväksyttävästi listautunut PSOPiin ja täyttää edellä mainitut edellytykset.

Esitän, että Turun Jalkasalonki hyväksytään lupamenettelyn mukaisesti 5.6.2017 alkaen ja yrittäjän tiedot ovat ko. päivästä alkaen nähtävissä PSOPissa.

Ylilääkäri Päivi Sutinen, Lääkinnällinen kuntoutus 2.6.2017:

PäätösPäätin, että Turun Jalkasalonki hyväksytään lupamenettelyn mukaisesti 5.6.2017 alkaen ja yrittäjän tiedot ovat ko. päivästä alkaen nähtävissä PSOPissa.

 

 

Päivi Sutinen

ylilääkäri

211013

 

Jakelu

aoTurun Jalkasalonki
tiedSosiaali- ja terveyslautakunta
tiedAromaa Minna
tiedKaila Taina