Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Hyvinvointitoimiala, toimialan hallinto 
Loppupvm 31.12.2018, Talous- ja hallintojohtaja/sarja 105224.05.2017 

9072-2015 (002, 642, 053)

Hyvinvointitoimialan tilojen vakiovuorot 1.9.2017 - 31.5.2018

Suunnittelija Jenni Tähkävuori, suunnittelupäällikkö Jaana Halin ja projektipäällikkö Kristiina Hellstén 3.5.2017:

Tilojen vuokraaminen järjestöille on yksi osa julkisen ja kolmannen sektorin kehittämistä, jota tavoitellaan Turku 2029 -strategiaan kuuluvassa Hyvinvointi- ja aktiivisuus -ohjelmassa.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 19.4.2016 § 76, että järjestöt voivat vuokrata hyvinvointitoimialan tiloja käyttöönsä. Tiloja luovutetaan tilapäiseen tai jatkuvaan käyttöön (vakiovuorot). Samalla lautakunta vahvisti yhdenmukaiset tilavuokrat tilatyypeittäin.

Vakiovuorojen haku ajalle 1.9.2017–31.5.2018 päättyi 31.3.2017. Hakuilmoitus julkaistiin sanomalehdissä ja turku.fi -nettisivuilla. Tilakohtaisia hakemuksia saapui yhteensä 50 kpl. Vapaaksi jääneitä vakiovuoroja ja yksittäisiä vuoroja voi hakea ympäri vuoden.

Vakiovuorojen vuokrat noudattavat lautakunnan 19.4.2016 päätöstä, jossa vuokrat on luokiteltu kolmeen tasoon: luokka 1 = 0 euroa/toiminnallinen yhteistyö, ei rahallista vastiketta; luokka 2 = sosiaali- ja terveysalan sekä eläkeläis- ja vammaisjärjestöt, alennettu vuokra; luokka 3 = muut järjestöt, yritykset ja yksityishenkilöt, täysi vuokra.

Järjestölle, jonka toiminta tukee vahvasti sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaa, annetaan tila ilman rahallista vastiketta. Tällöin järjestön kanssa tehdään yhteistyösopimus, jossa kuvataan millä tavalla järjestön toiminta tukee ja täydentää hyvinvointitoimialan omaa toimintaa.

Em. päätökseen liittyy kuitenkin sosiaali- ja terveyslautakunnan (15.12.2016 § 248) määrittelemä lisäehto: ”Ilman rahallista vastiketta luovutettujen vuorojen aikana ei saa järjestää pääsymaksullisia ja/tai kaupallisia tilaisuuksia. Järjestöt voivat järjestää pääsymaksullisia tilaisuuksia käyttövuoroilla, joista peritään vuokra, mutta silloinkaan muunlainen kaupallinen toiminta ei ole sallittua. Tavoitteena on, että yhteistyökumppanit ja avustettavat toimijat tarjoavat palveluita hyvinvointitoimialan asiakkaille samalla hinnalla kuin omille jäsenilleen.”

Eräät järjestöt ovat anoneet, että voivat periä liikunta- ym. erityisryhmistä osallistumismaksua mikäli ryhmän ohjaus vaatii koulutetun ohjaajan, esimerkiksi fysioterapeutin, joka ei ohjaa ryhmää vapaaehtoisena vaan hänelle maksetaan palkkio. Lautakunnan päätöstä on kohtuullista tulkita em. tilanteissa siten, että ryhmien osallistujilta voidaan periä koulutetun ohjaajan palkkion suuruinen osallistumismaksu. 

Päätös tilan vuokraamisesta ja sen vuokraluokasta on luvattu ilmoittaa yhteyshenkilölle kirjallisesti toukokuun 2017 aikana. Mikäli myönnetty aika tai tila poikkeaa haetusta ja se ei sovi, on hakijan tehtävä kirjallinen peruutus välittömästi, kuitenkin viimeistään 12.6.2017 mennessä.

Liitteessä näkyvät haettu tila ja vuoron ajankohta, vuokran suuruus sekä järjestön yhteyshenkilö. Hakijan on hyväksyttävä ennen lopullista sopimusta tilaan liittyvät käyttöehdot. Niiden järjestöjen, joiden vuokraksi määritellään 0 euroa, kanssa tehdään kesäkuussa 2017 toiminnallinen yhteistyösopimus.

Palvelupäällikkö Leena Rinne, vs. palvelupäällikkö Eira Helin, asumispalvelujen päällikkö Soile Lahtonen-Kiviranta ja asumispalvelujen päällikkö Hanna Kesänen puoltavat vakiovuorojen myöntämistä liitteessä mainituille hakijoille.

Liite 1Yhteenvetotaulukko

Talous- ja hallintojohtaja Max Lönnqvist 24.5.2017:

PäätösPäätin myöntää liitteessä mainituille hakijoille vakiovuorot ajalle 1.9.2017-31.5.2018. Hakijan on hyväksyttävä ennen lopullista sopimusta tilaan liittyvät käyttöehdot.  Järjestöjen, joiden vuokraksi määritellään 0 euroa, kanssa tehdään kesäkuussa 2017 toiminnallinen yhteistyösopimus.

 

Max Lönnqvist

talous- ja hallintojohtaja

Liitteet Oikaisuvaatimusohjeet

Yhteenvetotaulukko

Jakelu

tiedao. yhdistykset
tiedHalin Jaana
tiedHelin Eira
tiedHellsten Kristiina
tiedKannisto Sirkka
tiedKarjalainen Riitta
tiedKesänen Hanna
tiedLahtonen-Kiviranta Soile
tiedRinne Leena
tiedRöberg Susanne
tiedSoini Taina
tiedToppinen Auli
tpvTähkävuori Jenni


Liitteet:

Httoihal § 52
Liite 1:Yhteenvetotaulukko