Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta11916.05.201710

12657-2016 (310, 009)

Vastaus sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenen Anna Mäkipään ym. aloitteeseen henkilöstökoulutuksen tarpeen selvittämisestä liittyen sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen kohtaamiseen

Tiivistelmä:

Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Anna Mäkipään ym. aloitteessa pyydetään henkilöstökoulutuksen tarpeen selvittämistä liittyen sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen kohtaamiseen hyvinvointitoimialan palveluissa. Selvityksen mukaan henkilöstö hyötyisi koulutuksesta, joka järjestetään hyvinvointitoimialan hallinnon toimesta syksyllä 2017.

Sosterla § 119

Palvelualuejohtajat Sari Ahonen, Katariina Korkeila ja Sirpa Kuronen, suunnittelija Tiina Mäkinen sekä tutkimuspäällikkö Marit Holmberg 27.4.2017:

Sosiaali- ja terveyslautakunta on kokouksessaan 29.11.2016, § 243 päättänyt lähettää valmisteluun sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenen Anna Mäkipään ym. aloitteen henkilöstökoulutuksen tarpeen selvittämisestä liittyen sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen kohtaamiseen hyvinvointitoimialan palveluissa.

Liite 1Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Anna Mäkipään ym. aloite

Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Anna Mäkipää esittää aloitteessaan, että hyvinvointitoimialalla tulisi selvittää kyselyllä työntekijöiden koulutustarve liittyen sateenkaari-ihmisten kohtaamiseen.

Palvelualueiden tekemän selvityksen mukaan vanhus- ja vammaispalvelujen, perhe- ja sosiaalipalveluiden sekä terveyspalveluiden henkilöstö hyötyisi sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen kohtaamiseen liittyvästä koulutuksesta.

Koulutusmateriaali tulisi jäsen Mäkipään ehdottamalla tavalla toteuttaa yhteistyössä esim. Setan ry:n kanssa. Koulutusmuotona perinteisen luentosalityyppisen koulutuksen ohella toimisi aiheen opiskelu omatoimisesti verkkomateriaalin avulla.

Koulutuksen suunnittelu on aloitettu SETA ry:n kanssa 2.5.2017 ja koulutuksen järjestää hyvinvointitoimialan hallinto. Koulutus toteutetaan lokakuussa 2017.

Palvelualueiden henkilöstö osallistuu näin ollen koko hyvinvointitoimialan henkilöstölle järjestettävään koulutukseen ko. aiheesta.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 8.5.2017:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta merkitsee edellä olevan vastauksen jäsen Anna Mäkipään ym. aloitteeseen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedMäkipää Anna


Liitteet:

Sosterla § 119
Liite 1:Aloite