Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta4528.02.20175

2052-2017 (652)

Vammaispalveluiden asumisyksikön ja iltapäivätoiminnan tilaratkaisut

Tiivistelmä: -

Sosterla § 45

Hyvinvointitoimiala, palvelualuejohtaja Sari Ahonen ja vammaispalvelujohtaja Kaisa Kiiski 22.2.2017:

Strateginen tilojen ohjaus –vastuualue, hyvinvointitoimiala ja kiinteistöliikelaitoksen tilapalvelut ovat yhteistyössä valmistelleet vammaispalveluiden toimintaa koskevaa tilatarveselvitystä. Tarveselvitys sisältää lyhyen ja pidemmän aikavälin toimenpiteitä tilaratkaisuissa. Lyhyen aikavälin toimenpiteet edellyttävät lautakunnan päätöksiä tässä vaiheessa, koska ne on tarkoitus toteuttaa kesän 2017 aikana. Pidemmän aikavälin toimenpiteissä tulee ottaa huomioon sote-uudistuksen mahdollisesti tuomat muutoksen palvelujen tuottamisessa. Tämän takia vammaispalvelujen tilatarveselvitys tuodaan lautakunnan käsittelyyn myöhemmin.

Lyhyen aikavälin toimenpiteet liittyvät Vammaispalvelujen asunnot -yksikön (Kurjenmäenkatu 11 A 1) ohjaajien toimiston ja asukkaiden yhteistilan siirtoon Suksikuja 1:en sekä vammaisten lasten iltapäivätoiminnan kaikkien yksiköiden yhdistämiseen Luolavuoren koulun tiloihin.

Vammaispalvelujen asuntojen Kurjenkallion yksikön ohjaajien toimisto ja asukkaiden yhteistila on sijoitettu väliaikaisesti TVT:ltä vuokrattuun asuntoon, joka on liian pieni tähän tarkoitukseen. Sitä varten on tarkoitus vuokrata TVT:ltä asumisyksikön toimisto- ja yhteistilaksi toimisto kesäkuussa 2017 valmistuvasta kerrostalosta Suksikuja 1:stä. Vuokrattava pinta-ala on 86 m2 ja vuokra on n. 15.400 €/vuosi. Hyvinvointitoimialan maksama sisäinen vuokra on n. 17 000 €/vuosi. Samalla hyvinvointitoimiala voi irtisanoa Kurjenmäenkatu 11 A 1 toimistotilan (asunnon). Suksikuja 1:ssä aloittaa samaan aikaan viereisessä talossa toimintansa KTO:n ympärivuorokautisen asumisen yksikkö Rokkikoti, josta käsin on suunniteltu toteutettavaksi satunnainen yöaikainen avuntarve lähinnä puhelinpäivystyksellä. Yksikköjen läheinen sijainti edesauttaa muunkinlaisen yhteistyön tekemistä.

Vammaisten lasten iltapäivätoiminta sijaitsee tällä hetkellä kolmessa eri paikassa (Luolavuoren koulu, Toivolan toimintakeskuksen yhteydessä Toivolankatu 12 sekä Toivolankatu 19). Iltapäivätoiminta on tarkoituksenmukaista keskittää Luolavuoren kouluun, sillä toiminnassa olevat lapset ovat pääsääntöisesti Luolavuoren koulun oppilaita.

Sivistystoimialan kanssa on sovittu, että Toivolankadulla (Toivolankatu 12 ja Toivolankatu 19) sijaitsevat vammaisten lasten iltapäivätoiminnan ryhmät siirtyvät Luolavuoren kouluun ja aloittavat toimintansa samaan aikaan koulun kanssa syksyllä 2017. Tämän myötä hyvinvointitoimiala voi luopua Toivolankatu 19 tiloista, sillä ne on vuokrattu TVT:ltä.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 23.2.2017:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKiinteistöliikelaitos, tilapalvelut
tiedKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus
tiedAhonen Sari
tpvKiiski Kaisa
tpvSaarinen Kari
tiedSoini Taina