Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta6028.02.20174

10120-2016 (451, 065)

Kehitysvammaisten henkilöiden työ- ja päivätoiminnan sekä opiskelumatkojen kuljetusten kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Kehitysvammaisten henkilöiden työ- ja päivätoiminnan sekä opiskelumatkojen kuljetuspalvelut tullaan kilpailuttamaan avoimella menettelyllä ajalle 1.8.2017 - 31.7.2019, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa yhden (1) vuoden pituisella jaksolla, ajalle 1.8.2019 - 31.7.2020 (optio). Palvelua ostetaan sopimuskaudella noin 760 000 eurolla.

Sosterla § 60

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Palvelualuejohtaja Sari Ahonen, vammaispalvelujohtaja Kaisa Kiiski ja hankinta- ja logistiikkakeskuksen osuus projektipäällikkö Karolus Haarte 13.2.2017:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 18.10.2016 § 201, että kehitysvammaisten henkilöiden työ- ja päivätoiminnan sekä opiskelumatkojen kuljetuspalveluiden seuraavan sopimuskauden kilpailutus käynnistetään avoimella menettelyllä yhdessä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

Hyvinvointitoimiala on valmistellut kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksestä 18.10.2016 § 201 poiketen sopimuskautta esitetään ajalle 1.8.2017–31.7.2019, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin yhden (1) vuoden pituisella jaksolla, ajalle 1.8.2019–31.7.2020 (optio). Sopimuskausi on tarkoituksenmukaisinta määritellä samalle ajalle kuin työ- ja päivätoiminnan sekä oppilaitosten toimikausi ajoittuu. Uusi toimintakausi alkaa aina elokuussa. Palvelujen on oltava käytettävissä 1.8.2017.

Tarjouspyynnön kohteena ovat kehitysvammaisten henkilöiden työ- ja päivätoiminnan sekä opiskelumatkojen kuljetuspalvelut pyörätuolipaikoilla varustetuilla joukkoliikenneajoneuvoilla.

Palveluita ostetaan vuosittain noin 380 000 eurolla ja arviolta noin 110 asiakkaalle. Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

Tarjoushinta tulee antaa verottomana hintana (€/tunti/ajoneuvo). Ilmoitettava tarjoushinta koskee kaikkia ajoneuvoja, joita käytetään palvelun tuottamiseen.

Hankinnan yritysvaikutusten arvioinnista on pyydetty lausunnot Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:ltä ja Turun kauppakamarilta.

Liite 1Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Annetuista tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisin. Hinnan painoarvo on 95 % ja laadun (ympäristövaatimukset) 5 %. Hankinnasta solmitaan puitesopimus yhden (1) palveluntuottajan kanssa.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajien valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle toukokuussa 2017.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä kehitysvammaisten henkilöiden työ- ja päivätoiminnan sekä opiskelumatkojen kuljetuspalveluiden kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 15.2.2017:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä kehitysvammaisten henkilöiden työ- ja päivätoiminnan sekä opiskelumatkojen kuljetuspalveluiden kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedPeri-Hautamäki Pirjo
ilmAhonen Sari
tpvHaarte Karolus
tiedHyvätti Päivikki
ilmKiiski Kaisa
tiedLindström Fredrik
tiedMäkelä Anja
tiedVuorinen Elisa


Liitteet:

Sosterla § 60
Liite 1:Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto