Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta6228.02.20176

10762-2015 (444, 001)

Alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottopalveluiden kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottopalvelut tullaan kilpailuttamaan avoimella menettelyllä ajalle 1.6.2017 (tavoite) - 31.12.2019. Palveluja ostetaan sopimuskaudella noin 2.000.000 eurolla.

Sosterla § 62

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottopalvelut tullaan kilpailuttamaan avoimella menettelyllä ajalle 1.6.2017 (tavoite) - 31.12.2019. Palveluja ostetaan sopimuskaudella noin 2.000.000 eurolla.

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Hyvinvointitoimiala, johtava sosiaalityöntekijä Jyri Mikkola, erityissosiaalityöntekijä Anna Bergström ja hankinta- ja logistiikkakeskus, tuoteryhmäpäällikkö Timo Mykrä:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 18.10.2016 § 199, että alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottopalvelut kilpailutetaan avoimella menettelyllä.

Hyvinvointitoimiala on valmistellut kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

Sopimuskausi on 1.6.2017 (tavoite) - 31.12.2019. Palvelujen on oltava käytettävissä 1.6.2017 alkaen. Palvelua tullaan ostamaan sopimuskauden aikana noin 2 milj. eurolla.

Hankinta sisältää kaksi osakokonaisuutta:

1 perheryhmäkoti

2 tuettu asuminen

Osakokonaisuus 1 koskee seitsenpaikkaisen (7) perheryhmäkodin perustamista ja ylläpitoa. Perheryhmäkoti on tarkoitettu ilman huoltajaa Suomeen saapuneille oleskeluluvan saaneille alaikäisille pakolaisnuorille. Perheryhmäkotiin sijoitettavien lasten alaikäraja on 15 vuotta. Nuoret asuvat perheryhmäkodissa pääsääntöisesti kunnes täyttävät 18 vuotta tai hänen vanhempansa ottavat huolehtiakseen hänestä.

Osakokonaisuus 2 koskee 7 + 7 -paikkaisen tukiasumisyksikön perustamista ja ylläpitoa. Tukiasumisyksikkö on tarkoitettu ilman huoltajaa Suomeen saapuneille oleskeluluvan saaneille alaikäisille pakolaisnuorille. Tukiasumisyksikköön sijoitettavien nuorten alaikäraja on 17 vuotta. Nuoret asuvat perheryhmäkodissa pääsääntäisesti kunnes täyttävät 18 vuotta tai hänen vanhempansa ottavat huolehtiakseen hänestä. Yksikkö perustetaan porrastetusti siten, että ensin avataan seitsemänpaikkainen yksikkö (1.6.2017 alkaen) ja myöhemmin tarpeen niin vaatiessa toimintaa voidaan laajentaa seitsemällä lisäpaikalla. Lisäpaikat on oltava käyttöönotettavissa kahden kuukauden kuluessa siitä, kun kaupunki on palveluntuottajalle ilmoittanut lisäpaikkojen tarpeesta.

Vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Hankinnan yritysvaikutusten arvioinnista on pyydetty lausunto Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:ltä.

Liite 1Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi sekä portaalissa tarjouspalvelu.fi.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Ehdottomat vaatimukset palvelulle on asetettu korkeiksi, joten annetuista tarjouksista valitaan kokonaishinnaltaan halvin osakokonaisuuksittain.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajan valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle huhtikuussa 2017.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä alaikäisten turvapaikanhakijoiden kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 15.2.2017:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottopalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmBergström Anna
tiedKuronen Sirpa
tiedLindström Fredrik
ilmMikkola Jyri
tpvMykrä Timo
tiedMäkelä Anja
tiedSoini Taina
tiedVirta Minna
tiedVuorinen Elisa


Liitteet:

Sosterla § 62
Liite 1:Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto