Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta5928.02.20173

9478-2016 (065, 315)

Toipilaskotihoidon ostopalvelut 1.4.2017 - 31.3.2020

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Toipilaskotihoidon ostopalveluista on pyydetty tarjoukset ajalle 1.4.2017 - 31.3.2020. Tarjouksia on saatu yhteensä 1 kpl. Toipilaskotihoidon puitesopimus esitetään solmittavaksi yhden (1) palveluntuottajan kanssa. Toipilaskotihoidon ostopalveluja ostetaan sopimuskaudella noin 700 000 eurolla.

Sosterla § 59

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Hyvinvointitoimiala, palvelualuejohtaja Sari Ahonen ja hankinta- ja logistiikkakeskuksen osuus hankinta-asiantuntija Emilia Aho 27.1.2017:

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi toipilaskotihoidon ostopalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat kokouksessaan 29.11.2016 § 255.

Hankinta- ja logistiikkakeskus on hyvinvointitoimialan toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia toipilaskotihoidon tarpeisiin ajalle 1.4.2017–31.3.2020. Palvelujen on oltava käytettävissä 1.4.2017 ja uusien palveluntuottajien osalta viimeistään 1.4.2018. Toipilaskotihoidon ostopalveluja ostetaan vuosittain noin 230 000 eurolla.

Hankintailmoitus kansallisen kynnysarvon ylittävänä liitteen B mukaisena toissijaisena palveluhankintana julkaistiin 13.12.2016 HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku ja yhteenveto hankintaan liittyvistä kysymyksistä ja niihin annetuista vastauksista 29.12.2016 samalla sivustolla.

Tarjous saatiin määräaikaan 23.1.2017 klo 11.00 mennessä Sunborn Saga Oy:ltä.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjousta ja vaihtoehtoista tarjousta ei oteta huomioon.

Tarjoushinta tuli ilmoittaa verottomana hoitovuorokauden hintana potilasta kohden. Hoitovuorokauden hintaan sisältyy hoitolaitoksen asiakkaalta perimä osuus.

Sopimushinta on kiinteä kaksi (2) ensimmäistä vuotta, jonka jälkeen Palveluntuottaja voi esittää Tilaajalle perustellusta syystä hinnan muutosta palvelun yleistä kustannuskehitystä vastaavasti.

Hankinnasta tehdään puitesopimus valitun palveluntuottajan kanssa. Palveluja ostetaan tarpeen mukaan. Hyvinvointitoimiala ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja valinta.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua palvelujen tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Sunborn Saga Oy täyttää tarjoajalle asetetut kelpoisuusvaatimukset.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta palveluilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Palvelualuejohtaja Sari Ahonen suoritti tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuuden arvioinnin.

Tarjous täyttää tarjouspyynnön vaatimukset ja on tarjouspyynnön mukainen.  

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja valinta

Koska saatiin vain yksi tarjous, ei vertailua suoritettu. Sunborn Saga Oy antoi hoitovuorokauden hinnaksi 198,50 eur / potilas.

Tarjousasiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa ja ennen kokousta hyvinvointitoimialan hallinnossa.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 14.2.2017:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että toipilaskotihoidon ostopalvelun puitesopimus solmitaan ajalle 1.4.2017 – 31.3.2020 tarjouspyynnön ja tarjousten mukaisin ehdoin Sunborn Saga Oy:n kanssa.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoSunborn Saga Oy
ilmAho Emilia
ilmAhonen Sari
tiedLindström Fredrik
tpvMäkelä Anja
tiedVuorinen Elisa