Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta2010.01.20175

4773-2016 (065, 441)

Ruokapalvelujen kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Ruokapalvelut Mäntymäen sairaala-alueen ja Runosmäen vanhuskeskuksen potilaille/asiakkaille sekä Turun kaupungin henkilökunnalle tullaan kilpailuttamaan avoimella menettelyllä. Sopimuskausi alkaa ryhmässä yksi 2.10.2017 ja ryhmässä kaksi 1.9.2017. Sopimuskausi on kolme (3) vuotta määräaikainen, jonka jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana noudattaen yhdeksän (9) kuukauden molemminpuolista irtisanomisaikaa, kuitenkin siten, että sopimuskausi on yhteensä enintään viisi (5) vuotta. Palveluja ostetaan sopimuskaudella noin 27 milj. eurolla.

Sosterla § 20

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Hyvinvointitoimiala, talous- ja hallintojohtaja Max Lönnqvist, Hankinta- ja logistiikkakeskuksen hankinta-asiantuntija Päivi Aaltonen:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 20.10.2015 § 189, että ruokapalvelut kilpailutetaan avoimella menettelyllä.

Hankinta- ja logistiikkakeskus on valmistellut kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä Turun kaupungin hyvinvointitoimialan kanssa. Markkinavuoropuhelu seitsemän mahdollisen tarjoajan kanssa on käyty lokakuussa 2016.

Kilpailutuksessa tullaan hankkimaan ruokapalvelut Mäntymäen sairaala-alueen ja Runosmäen vanhuskeskuksen potilaille/asiakkaille ja Turun kaupungin henkilökunnalle. Hankinta on jaettu kahteen kohderyhmään: 1) Mäntymäen sairaala-alueen yksiköiden ruokapalvelut sekä henkilöstöruokailu ja 2) Runosmäen vanhuskeskuksen ruokapalvelut sekä henkilöstöruokailu. Tarjouksen voi jättää vain toiseen kohderyhmään tai molempiin kohderyhmiin. Kaksi osatarjousmahdollisuutta riittää edistämään pk-yritysten sekä lähialueen yritysten tarjousmahdollisuuksia.

Sopimuskausi alkaa ryhmässä yksi 2.10.2017 ja ryhmässä kaksi 1.9.2017.  Sopimuskausi on kolme (3) vuotta määräaikainen, jonka jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana noudattaen yhdeksän (9) kuukauden molemminpuolista irtisanomisaikaa, kuitenkin siten, että sopimuskausi on yhteensä enintään viisi (5) vuotta. Irtisanominen on tehtävä kirjallisesti. Irtisanomisilmoituksesta on käytävä ilmi, milloin sopimus päättyy irtisanomisen johdosta. Sopimus päättyy kuitenkin irtisanomista vaatimatta viimeistään, kun viisi (5) vuotta on kulunut sopimuksen alkamisesta.

Tarjoushintojen tulee olla arvonlisäverottomia hintoja aterioittain ja välitystuotteittain sekä niiden tulee sisältää kaikki palveluntuottamisesta aiheutuvat kustannukset ja korvaukset. Hinnan varaumia, laskutus-, toimitus- yms. lisiä tai maksuja ei hyväksytä. Palveluntuottaja ei myöskään ole oikeutettu veloittamaan korvausta ylityöstä tai matka-ajasta.

Sopimushinnat ovat kiinteitä 31.1.2019 asti, minkä jälkeen Palveluntuottaja voi esittää Tilaajalle perustellusta syystä hintojen muutosta palvelun yleistä kustannuskehitystä vastaavasti. Hinnanmuutoksen jälkeen uusien hintojen on oltava voimassa muutospäivästä lukien vähintään yhden (1) vuoden, ennen kuin uutta muutosta voi esittää. Hinnantarkistuksissa tulee antaa kirjallinen, perusteltu selvitys vähintään 60 päivää ennen niiden suunniteltua voimaantuloa. Tilaaja hyväksyy vain todelliset, yleistä kustannuskehitystä vastaavat hinnankorotukset. Hinnanmuutokset eivät kuitenkaan voi olla hinnanmuutosesityksen jättöhetkellä voimassa olevan Tilastokeskuksen Palvelujen (I majoitus- ja ravitsemustoiminta, 56 ravitsemus-toiminta) tuottajahintaindeksin toisen vuosineljänneksen mukaista prosenttia (vuosimuutos) suurempia (http://www.stat.fi/til/pthi/tie.html).

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Vertailu ja valinta tehdään kohderyhmittäin seuraavasti:

Vertailuhinta lasketaan seuraavasti: tarjoushinta x kulutusarvio vuodessa. Halvin yhteenlaskettu vertailuhinta saa 80 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin / vertailtava hinta x 80).

Vertailuhinta lasketaan seuraavasti: tarjoushinta x painoarvo. Halvin yhteenlaskettu hinta saa 15 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin / vertailtava hinta x 15).

Vertailuhinta lasketaan seuraavasti: tarjoushinta x painoarvo. Halvin yhteenlaskettu hinta saa 5 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin / vertailtava hinta x 5).

Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirja sekä liitteet 1-2

Oheismateriaali 2Tarjouspyyntöasiakirjan liite 3 Palvelukuvaus ja vähimmäisvaatimukset vaihe 3

Oheismateriaali 3Tarjouspyyntöasiakirjan liitteet 3A-3K

Oheismateriaali 4Tarjouspyyntöasiakirjan liite 4 Palvelukuvaus ja vähimmäisvaatimukset vaihe 2

Oheismateriaali 5Tarjouspyynnön liitteet 4A-6A

Esitys palveluntuottajien valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle maaliskuussa 2017.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä ruokapalveluiden tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 2.1.2017:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä ruokapalveluiden tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia sekä vuoden 2017 alussa voimaan astuvan uuden hankintalain mukaisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvAaltonen Päivi
tiedLindström Fredrik
tiedMäkelä Anja
tiedRavea-Unkuri Teija
tiedSeppä Päivi
tiedVuorinen Elisa