Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta1810.01.20173

13347-2016 (065)

Puheterapiapalvelujen kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Puheterapiapalvelut tullaan kilpailuttamaan avoimella menettelyllä ajalle 1.5.2017 - 31.12.2019. Palveluja ostetaan sopimuskaudella noin 481 250 eurolla.

Sosterla § 18

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Hyvinvointitoimiala, palvelualuejohtaja Katariina Korkeila, ylilääkäri Päivi Sutinen, ylilääkäri Hanna Suhonen-Polvi, johtava puheterapeutti Eija Ahti ja hankinta- ja logistiikkakeskuksen hankinta-asiantuntija Emilia Aho:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 19.1.2016 § 6, että puheterapiapalvelut kilpailutetaan avoimella menettelyllä.

Hyvinvointitoimiala on valmistellut kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa. Markkinavuoropuhelutilaisuus pidettiin toukokuussa 2016.

Sopimuskausi on 1.5.2017–31.12.2019. Palvelujen on oltava käytettävissä 1.5.2017. Puheterapiapalveluja ostetaan yksilö- ja ryhmäpuheterapiana turkulaisille aikuisille vuosittain noin 35 000 eurolla sekä alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille noin 140 000 eurolla.

Hyvinvointitoimiala lähettää lääkinnälliseen kuntoutukseen ohjattavia potilaitaan hoitoon valituille ammatinharjoittajille ja laitoksille, jos kaupungin oma kapasiteetti ei riitä tai mikäli potilaan hoito sitä vaatii. Palveluja hankitaan sekä vastaanotto- että kotikäynteinä. Kotikäynnillä tarkoitetaan muualla kuin omalla vastaanotolla (tilaajan määrittelemässä tilassa) annettua terapiaa, kuten koti-, koulu-, hoitolaitos- ja päiväkotikäynnit.

Osatarjoukset otetaan huomioon ja hyväksytään ryhmäkohtaisesti:

Tarjoushinta tulee ilmoittaa verottomana 45 min vastaanottokäynnin hintana. Muualla kuin omalla vastaanotolla annetusta hoidosta maksetaan 50 %:lla korotettu taksa, jolloin sen katsotaan sisältävän myös korvauksen matkakustannuksista ja käytetystä ajasta. Mikäli samassa osoitteessa on useampi kuntoutettava, niin yksi (1) hoito maksetaan kotikäyntinä ja muut vastaanottokäyntinä. Myös ryhmäpuheterapian osalta 50 %:lla korotettu taksa maksetaan yhden (1) potilaan osalta. Sopimushinta on kiinteä koko sopimuskauden, 31.12.2019 asti.

Hankinnan yritysvaikutusten arvioinnista on pyydetty lausunnot Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:ltä ja Turun kauppakamarilta.

Liite 1Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi. Tarjoukset tulee antaa Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Vertailu ja valinta tehdään asiakasryhmittäin, terapiakäyntimuodoittain ja terapiamuodoittain. Annetuista tarjouksista valitaan ne, jotka ovat kokonaistaloudellisesti edullisimpia. Arviointiperusteina ovat palvelujen hinta ja laatu. Hinnan painoarvo on 70 % ja laadun 30 %. 1A ryhmään palveluntuottajia valitaan 35, mikäli hyväksyttyjä tarjouksia ei ole vähemmän. 1B ryhmään palveluntuottajia valitaan 10, mikäli hyväksyttyjä tarjouksia ei ole vähemmän. 2A ryhmään palveluntuottajia valitaan 25, mikäli hyväksyttyjä tarjouksia ei ole vähemmän. 2B ryhmään palveluntuottajia valitaan 10, mikäli hyväksyttyjä tarjouksia ei ole vähemmän. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajien valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle helmikuussa 2017.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä puheterapiapalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 2.1.2017:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä puheterapiapalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia sekä vuoden 2017 alussa voimaan astuvan uuden hankintalain mukaisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvAho Emilia
ilmAhti Eija
tiedAjalin Tiina
ilmKorkeila Katariina
tiedLindström Fredrik
tiedMäkelä Anja
ilmSuhonen-Polvi Hanna
ilmSutinen Päivi
tiedWasén Irmeli
tiedVuorinen Elisa


Liitteet:

Sosterla § 18
Liite 1:Yritysvaikutusten arviointi - puheterapiapalvelut