Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta510.01.20175

13458-2016 (002, 053)

Tapahtumiin tai kertaluontoiseen toimintaan kohdennettujen erityisavustusten myöntämisperiaatteet vuodelle 2017

Tiivistelmä: -

Sosterla § 5

Hankejohtaja Kristiina Hellstén, suunnittelupäällikkö Jaana Halin ja terveysohjaaja Jenni Tähkävuori 12.12.2016:

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi 19.4.2016 § 77 Turun kaupungin hyvinvointitoimialan avustuslinjaukset. Linjaukset ovat kaupungin yleisen avustustoiminnan hallintamallin ja päivitettyjen avustusohjeiden (kh 4.4.2016 § 125) mukaiset. Vuoden 2017 budjettiin päätettiin varata uutena avustusmuotona 20 000 euroa tiettyyn tapahtumaan tai toimintoon kohdennettuja erityisavustuksia varten. Tälle avustusmuodolle ei ole määritelty myöntämisperiaatteita. 

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta vahvistaa järjestöjen tapahtumiin tai kertaluontoiseen toimintaan kohdennetuille erityisavustuksille seuraavat myöntämisperiaatteet vuodelle 2017:

Avustusmuodon tavoite

Avustuksella tuetaan yhdistysten järjestämiä yksittäisiä tapahtumia tai kertaluonteista toimintaa. Avustuksia myönnetään yhdistyksille ja järjestöille, joiden toiminta on sosiaali- ja terveyslautakunnan hyväksymien hyvinvointiohjelmien tavoitteiden mukaista.

Avustuksen jakoperusteet

Avustuksen suuruus on käyttötarkoituksesta riippuen 300 -1000 euroa ja se myönnetään samalle yhdistykselle vain kerran kalenterivuoden aikana.  

Hakemukset täytetään ja tallennetaan liitteineen sähköisessä avustusten hakujärjestelmässä. Hakuohjeet ja linkki löytyvät osoitteesta: www.turku.fi/avustukset-> Sosiaali- ja terveyslautakunnan avustukset.   

Avustushakemuksessa kuvataan avustuksen käyttötarkoitus, tapahtuman tai kertaluontoisen toiminnan talousarvio, haettavan avustuksen suuruus sekä samaan käyttötarkoitukseen mahdollisesti muualta haettavat tai myönnetyt avustukset.

Suunnittelupäällikkö ja avustusprosessiin nimetty suunnittelija valmistelevat avustusehdotuksen. Avustuksen myöntämispäätöksen tekee talous- ja hallintojohtaja.

Avustuksen saaja toimittaa selvityksen avustuksen käytöstä sähköisen avustusten hakujärjestelmän kautta. Avustus voidaan periä takaisin mikäli tarkoitus, johon avustus on myönnetty, on jäänyt toteuttamatta tai kustannukset ovat olleet myönnettyä avustusta pienemmät.

Hyvinvointitoimialan taloushallinto hoitaa avustusten maksatuksen ja mahdolliset palautukset tai takaisinperinnän.

Hakuaika

Avustuksen hakuajat ovat 1.-31.3.2017 ja 1.10.-31.10.2017.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 21.12.2016:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää vahvistaa järjestöjen tapahtumiin tai kertaluontoiseen toimintaan kohdennetuille erityisavustuksien myöntämisperiaatteet vuodelle 2017 esityksen mukaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHalin Jaana
tpvHellsten Kristiina
tpvTähkävuori Jenni