Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta23629.11.201612

11543-2016 (032)

Kaskenlinnan kuntoutuskeskuksen asiakasmaksut

Tiivistelmä: -

Sosterla § 236

Sairaalapalvelut, vs. ylilääkäri Kari Koskela ja kaupunginsihteeri Antti Perälä 2.11.2016:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti hyväksyä vuoden 2017 talousarvioehdotuksen käsittelyn yhteydessä, että valtioneuvoston 19.11.2015 päätöksen mukaiset asiakasmaksujen enimmäismäärät otetaan käyttöön Turussa 1.12.2016 alkaen.

Kaskenlinnan kuntoutuskeskus käynnistyi osana sairaalapalvelujen kuntouttavaa osastoryhmää 26.9.2016 sosiaali- ja terveyslautakunnan 10.5.2016 § 97 päätöksen mukaisesti. Kuntoutuskeskuksen perustaminen on sairaalahoidon ja kuntoutuksen tehostamista siten, että osastokuntoutusta jatketaan välimuotoisena palveluna. Välimuotoinen kuntoutus tapahtuu kuntoutuskeskuksen päivätoimintana sekä kuntoutujan kotona. Kuntoutus on geriatrijohtoista tehostettua monialaista kuntoutusta, jolla tavoitellaan ikääntyneen parempaa toimijuutta ja selviytymistä omassa kodissaan, sairaalahoitojaksojen lyhenemistä sekä laitoshoidon tarpeen vähentymistä.

Kuntoutuskeskuksessa tapahtuva päiväkuntoutus sisältää kuljetuksen, ruokailun ja lääkinnällisen kuntoutuksen sekä hoitajan ja erikoislääkärin palvelut. Kuntoutuja maksaa jokaisesta päivästä päivähoidon maksun 22,80 euroa. Päivähoidon maksu sisältyy maksukattoon. Maksukaton täyttymisen jälkeen maksua ei peritä (asiakasmaksuasetus 13 §).

Kotona tapahtuvasta sarjana annettavasta lääkinnällisestä kuntoutuksesta, hoitajan tai erikoislääkärinpalveluista kuntoutuja maksaa sarjahoitomaksun 11,50 euroa. Maksu peritään enintään 45 hoitokerralta kalenterivuodessa. Sarjahoitomaksu sisältyy maksukattoon. Maksukaton täyttymisen jälkeen maksua ei peritä. Maksua ei peritä säännöllisen kotihoidon asiakkailta (asiakasmaksuasetus 11 §).

Yksittäisestä käynnistä asiakkaan kotona (esim. seurantakäynti) peritään tilapäisen kotisairaanhoidon maksu. Lääkärin suorittamasta kotikäynnistä peritään 19,10 € ja muun henkilöstön suorittamasta kotikäynnistä 12,10 €. Sisältyy maksukattoon, ei peritä omaishoidon tuen tai säännöllisen kotisairaanhoidon piiriin kuuluvilta asiakkailta. (asiakasmaksuasetus 3 §)

Yksittäisestä poliklinikkakäynnistä peritään sairaalan poliklinikkamaksu 41,70 euroa. Muun kuin lääkärin vastaanotolla käynneistä ei peritä laskua. Poliklinikkamaksu sisältyy maksukattoon. Maksua ei peritä säännöllisen kotisairaanhoidon asiakkailta. Maksukaton täyttymisen jälkeen maksua ei peritä. (asiakasmaksuasetus 8 §)

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 2.11.2016:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää, että Kaskenlinnan kuntoutuskeskuksessa peritään 1.12.2016 lukien edellä mainittuja asiakasmaksuja.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKoskela Kari
tpvPitkäkari Ritva
tpvSalakoski Minna