Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta25529.11.201611

9478-2016 (065, 315)

Toipilaskotihoidon ostopalvelujen kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Toipilaskotihoidon ostopalvelut tullaan kilpailuttamaan avoimella menettelyllä ajalle 1.2.2017 - 31.1.2020, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin yhdellä vuodella, ajalle 1.2.2020 - 31.1.2021 (optio). Palveluja ostetaan sopimuskaudella noin 700 000 eurolla.

Sosterla § 255

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Palvelualuejohtaja Sari Ahonen 18.11.2016:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 27.9.2016 § 182, että toipilaskotihoidon ostopalvelut kilpailutetaan avoimella menettelyllä.

Hyvinvointitoimiala ostaa laitoshoitona toipilasvaiheen hoitoa yksityisiltä palveluntuottajilta niille Turun kaupungissa kotipaikan omaaville potilaille, joilla on hyvinvointitoimialan maksusitoumus.

Toipilasvaiheen hoidolla tarkoitetaan lyhytkestoista kuntoutushoitoa kotiutusvalmennuksena. Toipilasvaiheen potilaat ovat potilaita, jotka tarvitsevat sairaalahoidon jälkeen vielä jonkin aikaa (2–3 viikkoa) kuntoutuspalveluita, runsaasti perushoitoa ja siihen liittyviä yleislääkäritasoisia palveluita. Hoito perustuu lähettävän yksikön laatimaan hoitosuunnitelmaan. Tavoitteena on lisätä potilaan valmiuksia kotiutukseen. Toipilasvaiheen jälkeen potilaat palaavat pääsääntöisesti kotiin tai palvelutaloon.

Hyvinvointitoimiala on valmistellut kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa. Hankinta- ja logistiikkakeskuksen kilpailutustyön ruuhkautumisen vuoksi sopimuskauden alkua ja päättymistä tulee siirtää kuukaudella.

Sopimuskausi on 1.2.2017–31.1.2020. Palvelujen on oltava käytettävissä 1.2.2017 ja uusien palveluntuottajien osalta viimeistään 1.7.2017. Toipilaskotihoitoa ostetaan noin 10 asiakkaalle kuukaudessa ja vuotuiset kustannukset ovat noin 230 000 euroa. Palveluja hankitaan suomen- ja ruotsinkielisille potilaille.

Tarjoushinta tulee ilmoittaa verottomana hoitovuorokauden hintana potilasta kohden. Hoitovuorokauden hintaan sisältyy Tilaajan potilaalta perimä osuus.

Sopimushinta on kiinteä sopimuskauden 31.1.2019 asti, jonka jälkeen Palveluntuottaja voi esittää Tilaajalle perustellusta syystä hinnanmuutosta palvelun

yleistä kustannuskehitystä vastaavasti. Palveluntuottajan on esitettävä Tilaajalle asianmukainen selvitys kustannusten kehityksestä ja hinnanmuutoksen syistä.

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Tarjoukset tulee antaa Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Annetuista tarjouksista valitaan se, joka on hinnaltaan halvin. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajan valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle tammikuussa 2017.

Esitän, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä toipilaskotihoidon ostopalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin. Lisäksi esitän, että nykyistä sopimuskautta jatketaan yhdellä kuukaudella nykyisen sopimuskumppanin kanssa.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 23.11.2016:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä toipilaskotihoidon ostopalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toipilaskotihoidon ostopalvelujen 31.12.2016 päättyvää sopimusta Sunborn Saga Oy:n / Ruissalon Kuntoutuskeskus kanssa jatketaan yhdellä kuukaudella päättymään 31.1.2017.

PäätösSosiaali- ja terveyslautakunta päätti esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta hyväksyä toipilaskotihoidon ostopalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toipilaskotihoidon ostopalvelujen 31.12.2016 päättyvää sopimusta Sunborn Saga Oy:n / Ruissalon Kuntoutuskeskus kanssa jatketaan päättymään 31.3.2017.

Jakelu

ilmSunborn Saga Oy
ilmAhonen Sari
ilmLindberg Merja
tiedLindström Fredrik
tpvMantere Tuula-Marja
tiedVuorinen Elisa