Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta24629.11.20162

3140-2016 (061)

Sairaala- ja hoitosängyt 1.1.2017 - 31.12.2019

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Sairaalasängyistä ja hoitosängyistä on pyydetty tarjoukset ajalle 1.1.2017 - 31.12.2019. Tarjoukset on saatu neljältä toimittajalta. Puitesopimukset esitetään solmittavaksi Lojer Oy:n ja Unikulma Oy:n kanssa. Sairaala- ja hoitosänkyjä ostetaan sopimuskaudella noin 570 000 eurolla (alv 0 %).

Sosterla § 246

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Asumispalvelujen johtaja Kirsi Kiviniemi, ylihoitajat Terhi Painilainen ja Anne Ryhänen sekä hankinta- ja logistiikkakeskuksen osuus hankinta-asiantuntija Maiju Moisiolinna 21.11.2016:

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi sairaala- ja hoitosänkyjen kilpailuttamisasiakirjat kokouksessaan 29.3.2016 § 64.

Hankinta- ja logistiikkakeskus on hyvinvointitoimialan toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia sairaalasängyistä ja hoitosängyistä ajalle 1.1.2017–31.12.2019.

Hankintailmoitus julkaistiin 29.8.2016 EU-kynnysarvon ylittävänä hankintana HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Hankintaan esitetyt kysymykset ja niihin annetut vastaukset sekä päivitetty tarjouspyyntö julkaistiin 26.9.2016 Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa.

Tarjous tuli antaa Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalin kautta.

Määräaikaan 14.10.2016 klo 14.00 mennessä tarjoukset saatiin seuraavilta tarjoajilta: Tekmala Oy, Merivaara Oy, Lojer Oy ja Unikulma Oy.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja tuotteille asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjoukset otetaan huomioon seuraavasti: 1. Sairaalasängyt ja potilaspöydät sairaalapalveluihin, 2. hoitosängyt ja asukaspöydät vanhusten asumispalveluihin. Vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Tarjoushinnat tuli ilmoittaa kiinteinä verottomina nettohintoina tarjouspyynnössä edellytetyllä tavalla. Tarjoushinnat ovat voimassa kiinteinä koko sopimuskauden ajan. Toimittaja voi ehdottaa hintojen muuttamista vain toimittajasta itsestään riippumattomia raaka-ainekustannusten maailmanmarkkinahinnoissa tapahtuvia olennaisia muutoksia vastaavasti.

Hankinnasta tehdään puitesopimus osakokonaisuuksittain yhden toimittajan kanssa.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa:1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3) tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjouksen valinta.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan toteuttamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Tarjoajat täyttävät tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta tuotteilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arvioinnin ja tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailun suorittivat asumispalvelujen päällikkö Susanne Röberg, ylihoitajat Terhi Painilainen ja Anne Ryhänen sekä käyttöpäällikkö Pasi Hiltunen. Koekäyttötilaisuuksiin ja koekäyttöihin osallistuivat lisäksi hoitajia ja fysioterapeutteja hyvinvointitoimialan eri yksiköistä.

Tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset ja näin ollen ne otettiin mukaan tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailuun.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjouksen valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan osakokonaisuuksittain se tai ne, jotka ovat kokonaistaloudellisesti edullisimmat.

Kokonaistaloudellisen edullisuuden arviointiperusteiksi ilmoitettiin hinta, laatu ja sängyn huoltovälin pituus seuraavasti:

1.    Sairaalasängyt ja potilaspöydät sairaalapalveluihin:

Hinta 70 pistettä

Tarjottujen sänkyjen tarjoushintoja tullaan painottamaan tarjouspyynnössä ilmoitettujen arvioitujen hankintamäärien kertoimilla. Vertailussa halvin kokonaishinta saa 70 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin / vertailtava hinta x 70).

Laatu 30 pistettä

Potilaspöytiä ei oteta mukaan laadun arviointiin.

2.    Hoitosängyt ja asukaspöydät vanhusten asumispalveluihin

Hinta 70 pistettä

Tarjottujen sänkyjen tarjoushintoja tullaan painottamaan tarjouspyynnössä ilmoitettujen arvioitujen hankintamäärien kertoimilla. Vertailussa halvin kokonaishinta saa 70 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin / vertailtava hinta x 70).

Laatu 30 pistettä

Asukaspöytiä ei oteta mukaan laadun arviointiin.

Sairaala- ja hoitosänkyjen vertailut suoritettiin katselmustilaisuudessa. Arviointiryhmien antamista pisteistä laskettiin keskiarvo kullekin vertailuperusteelle.

Liite 1Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu

Tarjousten arvioinnin ja vertailun perusteella esitämme, että

Hankinnan kokonaisarvo sopimuskaudella on noin 570 000 euroa (alv 0 %).

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 23.11.2016:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan tuotteita ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoLojer Oy
aoMerivaara Oy
aoTekmala Oy
aoUnikulma Oy
ilmAhonen Sari
ilmHiltunen Pasi
tpvKiviniemi Kirsi
ilmKorkeila Katariina
tiedLempiäinen Marika
tpvLindberg Merja
tiedLindström Fredrik
tiedMoisiolinna Maiju
ilmPainilainen Terhi
tpvRyhänen Anne
tiedVuorinen Elisa


Liitteet:

Sosterla § 246
Liite 1:Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu