Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta25329.11.20169

1747-2016 (065, 441)

Kotihoidon asiakkaiden kauppapalvelut 1.1.2017 - 30.6.2018

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Kotihoidon asiakkaiden kauppapalveluista on pyydetty tarjoukset ajalle 1.1.2017 - 30.6.2018, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa yhdellä vuodella, ajalle 1.7.2018 - 30.6.2019 (optio). Puitesopimus esitetään solmittavaksi kokonaishinnaltaan halvimman tarjouksen antaneen Osuuskunta Turun Moniosaajat kanssa. Kotihoidon asiakkaiden kauppapalveluita ostetaan sopimuskaudella noin 130 000 eurolla.

Sosterla § 253

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Palvelualuejohtaja Sari Ahonen ja avopalvelujen johtaja Anne Vuorinen ja hankinta- ja logistiikkakeskuksen osuus tuoteryhmäpäällikkö Tuula-Marja Mantere 11.11.2016:

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi kotihoidon asiakkaiden kauppapalvelujen kilpailuttamisasiakirjat kokouksessaan 18.10.2016 § 208.

Hankinta- ja logistiikkakeskus on hyvinvointitoimialan toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia kotihoidon asiakkaiden kauppapalveluista ajalle 1.1.2017–30.6.2018, minkä jälkeen sopimusta voidaan Tilaajan päätöksellä jatkaa yhdellä vuodella, ajalle 1.7.2018 - 30.6.2019 (optio). Palvelujen on oltava käytettävissä 1.1.2017.

Hankintailmoitus kansallisen kynnysarvon ylittävänä hankintalain liitteen B mukaisena toissijaisena palveluhankintana julkaistiin 20.10.2016 HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku ja yhteenveto hankintaan liittyvistä kysymyksistä ja niihin annetuista vastauksista 4.11.2016 samalla sivustolla.

Tarjoukset tuli antaa Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa.

Määräaikaan 10.11.2016 klo 14.00 mennessä saatiin tarjoukset seuraavilta palveluntuottajilta: HoivaOte Oy, Hämeenkadun Ruokakauppa Oy, KoskiHoiva Oy, Mainio Vire Oy, Osuuskunta Turun Moniosaajat, Servea Oy, Vormisto yhtiöt Oy.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Osatarjouksia ei oteta huomioon eikä vaihtoehtoisia tarjouksia hyväksytä.

Palvelumaksun tarjoushinta tuli ilmoittaa verottomana hintana / pudotus. Pudotuksen hinta sisältää tilauksen, keräilyn ja kuljetuksen asiakkaille tarvittaessa kaappiin, jääkaappiin tai pakastimeen saakka sekä valvonnan. Lisäksi tarjousten vertailua varten tuli ilmoittaa määritellylle tuotekorille tuotekohtaiset hinnat. Sopimushinta kaupungin maksamalle palvelumaksulle on kiinteä koko sopimuskauden ajan, 30.6.2018 asti.

Asiakkaalta perittävät tuotehinnat ovat voimassa kiinteinä 30.6.2017 asti. Tuotehinnat tulee olla sidottu Tilastokeskuksen Kuluttajahintaindeksiin 14.10.2016 julkaistuun tasoon. Tämän jälkeen tuotehinnoissa tapahtuvat muutokset voivat olla korkeintaan tämän indeksin muutoksen mukaisia, vertailu edelliseen kuukauteen. Hintatasoa seurataan kuukausittain. Asiakas on oikeutettu käyttämään hyväkseen kampanja- ym. sesonkiluonteiset alennukset siinä tapauksessa, että sopimushinta olisi korkeampi kuin kampanjahinta.

Hankinnasta tehdään erillinen puitesopimus valitun palveluntuottajan kanssa. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää. Tilaaja ei sitoudu palvelujen hankkimiseen palveluntuottajalta sopimuskauden aikana.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3) tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua palvelujen tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Tarjoajat täyttävät tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta palveluilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjouspyynnössä mainittiin, että tuotekoriin on määritelty tarkat tuotteet ja tuotetiedot. Mikäli tarjoaja ei pysty tarjoamaan juuri pyydettyä tuotetta tulee hänen tarjota laadultaan täysin vastaavaa tai parempaa. Näitä tuotteita oli tuotekorissa 60 kpl. Korvaavia tuotteita tarjosivat Servea Oy 14 kpl, HoivaOte 13 kpl, Osuuskunta Turun Moniosaajat 2 kpl, KoskiHoiva Oy 3 kpl ja Mainio Vire Oy 4 kpl.

Tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset ja näin ollen ne on otettu mukaan tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailuun.

Tarjousten vertailu ja tarjouksen valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan se, joka on kokonaishinnaltaan halvin. Kokonaishinta koostuu kahdesta osasta: kaupungin palvelumaksun hinta 30 pistettä ja asiakkaan tuotekorin hinta 70 pistettä.

Liite 1Tarjousten hintavertailu

Esitämme, että kotihoidon asiakkaiden kauppapalveluiden puitesopimus solmitaan Osuuskunta Turun Moniosaajat kanssa ajalle 1.1.2017–30.6.2018 tarjotulla verottomalla kauppapalveluhinnalla 8,95 euroa / toimitus sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Sopimuskaudella vuosittaiset kustannukset ovat noin 86 000 euroa.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 23.11.2016:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että kotihoidon asiakkaiden kauppapalvelujen puitesopimus solmitaan Osuuskunta Turun Moniosaajat kanssa ajalle 1.1.2017–30.6.2018 tarjotulla verottomalla kauppapalveluhinnalla 8,95 euroa / toimitus sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmasianosaiset
ilmAhonen Sari
tpvLindberg Merja
tiedLindström Fredrik
ilmMantere Tuula-Marja
tiedPudas Outi
ilmVuorinen Anne
tiedVuorinen Elisa


Liitteet:

Sosterla § 253
Liite 1:Tarjousten hintavertailu