Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta25129.11.20167

159-2016 (065, 342)

Lasten ja nuorten fysioterapiapalvelut 1.1.2017 - 31.12.2019

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Lasten ja nuorten fysioterapiapalveluista on pyydetty tarjoukset ajalle 1.1.2017 - 31.12.2019. Tarjouksia on saatu yhteensä 23 kpl 13 palveluntuottajalta. Lasten ja nuorten fysioterapiapalvelujen puitesopimukset esitetään solmittaviksi yhteensä 12 palveluntuottajan kanssa. Palveluja ostetaan sopimuskaudella noin 150 000 eurolla.

Sosterla § 251

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Palvelualuejohtaja Katariina Korkeila, ylilääkäri Hanna Suhonen-Polvi, ylilääkäri Päivi Sutinen, osastonhoitaja Tiina Ajalin ja hankinta- ja logistiikkakeskuksen osuus hankinta-asiantuntija Emilia Aho 14.11.2016:

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi lasten ja nuorten fysioterapiapalvelujen kilpailuttamisasiakirjat kokouksessaan 27.9.2016 § 186.

Hankinta- ja logistiikkakeskus on hyvinvointitoimialan toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia lasten ja nuorten fysioterapiapalveluista ajalle 1.1.2017–31.12.2019. Palvelujen on oltava käytettävissä 1.1.2017 ja uusien palveluntuottajien osalta viimeistään 1.1.2018.

Hankintailmoitus EU-kynnysarvon alittavana hankintalain liitteen B mukaisena toissijaisena palveluhankintana julkaistiin 29.9.2016 ja korjausilmoitukset 16.10.2016 sekä 17.10.2016 HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku ja yhteenveto hankintaan liittyvistä kysymyksistä ja niihin annetuista vastauksista 14.10.2016 samalla sivustolla.

Tarjoukset saatiin määräaikaan 28.10.2016 klo 14.00 mennessä seuraavilta palveluntuottajilta: Activus Ky lasten ja nuorten terapiakeskus, ammatinharjoittaja Eeva-Liisa Louhi, ft Liisa Myllykylä/ Terapia-Asema Karuselli, Fysioterapeutti Joanna Myllymäki, HoivaOte Oy, Kuntoutus- ja hyvinvointikeskus Variaatio Oy, lasten fysioterapia pian kammari, Lasten fysioterapia Sanna, Pasi Kailajärvi / Kuperkeikka, Salon Lääkintävoimistelu avoin yhtiö, Terapiayhdistys Sateenkaari ry, Tmi Fysikids ja Toiminimi Tuija Ollikkala.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjous otetaan huomioon ja hyväksytään terapiakäyntimuodoittain; vastaanottokäynti ja kotikäynti. Vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Palveluntuottajan tuli tarjota palveluja suomen ja/tai ruotsin kielellä.

Tarjoushinta tuli ilmoittaa verottomana 45 min vastaanottokäynnin hintana. Myös ainoastaan kotikäyntejä tarjoavat palveluntuottajat ilmoittivat tarjoushinnan vastaanottokäynnin hintana. Muualla kuin omalla vastaanotolla annetusta hoidosta maksetaan 50 %:lla korotettu taksa, jolloin sen katsotaan sisältävän myös korvauksen matkakustannuksista ja käytetystä ajasta. Taksan katsotaan sisältävän myös allasterapiaan liittyvät uimahallimaksut asiakkaalta ja hänen mahdolliselta avustajaltaan. Mikäli samassa osoitteessa on useampi kuntoutettava, niin yksi (1) terapia maksetaan kotikäyntinä ja muut vastaanottokäyntinä.

Sopimushinta on kiinteä koko sopimuskauden, 31.12.2019 asti.

Hankinnasta tehdään erilliset puitesopimukset valittujen palveluntuottajien kanssa. Tilaaja ei sitoudu palvelujen hankkimiseen palveluntuottajalta sopimuskauden aikana. Tilaaja ostaa palveluja ensisijaisesti kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella, mikäli tarve ei edellytä muuta.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3) tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja valinta.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua palvelujen tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Julkisista hankinnoista annetun lain (348/2007, hankintalaki) 54 §:n 6. kohdan nojalla hankintayksikkö voi päätöksellään sulkea tarjouskilpailun ulkopuolelle tarjoajan, joka on laiminlyönyt vaadittavien tietojen antamisen.

Tmi Fysikids ei liittänyt tarjoukseensa tarjoajalle asetetuissa vähimmäisvaatimuksissa edellytettyä veroviranomaisen todistusta verojen maksamisesta tai verovelkatodistusta ja selvitystä siitä, että verovelkaa koskeva viranomaisen hyväksymä maksusuunnitelma on tehty. Hankintalain 56 §:n mukaan hankintayksikkö voi pyytää tarjoajia täydentämään tai täsmentämään selvityksiä ja muita asiakirjoja. Tmi Fysikids ei pyynnöstä huolimatta toimittanut pyydettyjä selvityksiä. Tmi Fysikids ei ole osoittanut täyttävänsä hankintamenettelyssä tarjoajalle asetettuja vähimmäisvaatimuksia, joten tarjoaja tulee sulkea tarjouskilpailusta.

Muut tarjoajat täyttävät tarjoajalle asetetut kelpoisuusvaatimukset.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta palveluilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Osastonhoitaja Tiina Ajalin suoritti tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arvioinnin ja tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailun.

Tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset ja näin ollen ne on otettu mukaan tarjousten kokonaistaloudelliseen edullisuuden vertailuun.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjouksen valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan ne, jotka ovat kokonaistaloudellisesti edullisimpia. Vertailu ja valinta tehdään terapiakäyntimuodoittain (vastaanotto- ja kotikäynti). Arviointiperusteina ovat palvelujen hinta ja laatu. Hinnan painoarvo on 70 % ja laadun 30 %.

Lasten ja nuorten fysioterapiapalveluista saatiin 22 hyväksyttävää tarjousta; vastaanottokäynneistä 22 kpl ja kotikäynneistä 21 kpl. Lisäksi kotikäyntiä allasterapiana tarjosi 20 palveluntuottajaa.

Hyväksytyn tarjouksen jättäneistä tarjoajista Activus Ky lasten ja nuorten terapiakeskus, Fysioterapeutti Joanna Myllymäki, Kuntoutus- ja hyvinvointikeskus Variaatio Oy, lasten fysioterapia pian kammari, Lasten fysioterapia Sanna, Salon Lääkintävoimistelu avoin yhtiö ja Terapiayhdistys Sateenkaari ry ilmoittivat tarjoavansa palvelua sekä suomen että ruotsin kielellä.

Lasten ja nuorten fysioterapiapalvelujen palveluntuottajiksi esitetään valittaviksi kaikki hyväksytyn tarjouksen jättäneet palveluntuottajat tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Liite 1Lasten ja nuorten fysioterapiapalvelujen palveluntuottajat

Sopimuskaudella vuosittaiset kustannukset ovat noin 50 000 euroa.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 15.11.2016:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että

Palveluja ostetaan ensisijaisesti kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella liitteen 1 mukaisessa järjestyksessä, mikäli tarve ei edellytä muuta.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän päätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmasianosaiset
tiedAho Emilia
ilmAjalin Tiina
ilmKorkeila Katariina
tpvLindberg Merja
tiedLindström Fredrik
tpvSuhonen-Polvi Hanna
ilmSutinen Päivi
tiedVuorinen Elisa


Liitteet:

Sosterla § 251
Liite 1:Lasten ja nuorten fysioterapiapalvelujen palveluntuottajat