Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta5529.03.201613

3285-2016 (011, 027)

Hyvinvointitoimialan sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan selonteko v. 2015

Tiivistelmä: -

Sosterla § 55

Talous- ja hallintojohtaja Max Lönnqvist 23.3.2016:

Kirjanpitolautakunnan kuntajaoston vuonna 2013 antaman tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen laatimista koskevan yleisohjeen mukaan on toimintakertomuksessa annettava selonteko sisäisen valvonnan ja konsernivalvonnan järjestämisestä. Selonteko edellyttää kaupunki- ja konsernitason arviointia merkittävimpien toimintaprosessien valvonnasta, mahdollisista epäkohdista sekä kehittämistoimista.

Toimiva johto sekä tilivelvolliset viranhaltijat vastaavat sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestelmistä ja niiden toimivuuden seurannasta. Selonteko sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan toimivuudesta voidaan sisällyttää myös liikelaitosten ja tytäryhteisöjen toimintakertomuksiin alla mainituilla edellytyksillä.

Selonteko edellyttää sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan eri osa-alueiden järjestelmällistä ja dokumentoitua arviointia. Arvioinnissa voidaan hyödyntää esimerkiksi COSO-IC, COSO-ERM-, CAF- tai muuta vastaavaa toimintaan soveltuvaa yleisesti käytössä olevaa mallia.

Hyvinvointitoimialan riskien hallinnan ja sisäisen valvonnan toteutuminen on arvioitu COSO-ERM viitekehyksellä (kuten edellisinäkin vuosina).

Oheismateriaali 1COSO-ERM -arviointi (salassa pidettävä JulkL 24 §:n kohta 8)

Arvioinnin perusteella on laadittu selonteko, joka on liitetty osaksi toimintakertomusta.

Oheismateriaali 2Hyvinvointitoimialan selonteko sisäisen valvonnan ja riskien hallinnan toteutumisesta toimintavuonna 2015

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 23.3.2016:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää merkitä hyvinvointitoimialan sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan selonteon vuodelta 2015 tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.