Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta5229.03.201610

3024-2016 (032)

Ruusukujan palveluasuntojen paikkamäärästä ja asukkaiden asumisen kustannuksista päättäminen

Tiivistelmä: -

Sosterla § 52

Palvelualuejohtaja Sari Ahonen ja vammaispalvelujohtaja Kaisa Kiiski:

Vammaispalveluihin kuuluva Ruusukujan palveluasunnot toimii hyvinvointitoimialan vuokraamissa tiloissa Ruusukorttelin hyvinvointikeskuksessa. Ruusukujalla on remontoitu alkuvuoden aikana neljästä pienestä asukashuoneesta kaksi nykyajan vaatimukset täyttävää esteetöntä asuntoa, joita yksikkö vuokraa edelleen vammaispalvelujen palveluasumisen asukkaille. Neljästä pienestä huoneesta kahdessa oli asukas, yksi oli henkilökunnan taukotilana ja yksi oli pitkään tyhjänä. Kahteen viimeksi mainittuun ei voitu enää sijoittaa paljon apua tarvitsevia ja apuvälineillä liikkuvia uusia asiakkaita. Ruusukujan palveluasuntojen ympärivuorokautisen asumisen paikkamäärä vähenee kahdella ja on nyt 14 paikkaa. Samaan aikaan on kuitenkin lisätty ohjattua asumista sitä mukaa, kun talosta on muualta vapautunut vuokra-asuntoja. Ohjatun asumisen asiakasmäärä on nyt viisi asiakasta, kun se vielä alkuvuodesta oli kolme. Henkilökunnan määrää on sopeutettu asiakasmäärän ja asiakkaiden avun tarpeiden mukaan.

Ruusukujan palveluasuntojen uusien asuntojen vuokran määrittämisen perusteena on 32,5 m2 ja neliövuokra on 10,47 €. Asukkaan vuokraan jyvitetään osuus asukkaiden yhteiskäytössä olevista tiloista. Näin ollen asukkaalta perittävän vuokran suuruudeksi esitetään 370,00 €/kuukaudessa.

Vuokran lisäksi esitämme asukkailta perittävän 15 €/kk vesimaksua ja 10 €/kk sähkömaksua. Lisäksi esitämme, että vuokriin lisätään 3 €/kk vuokrasopimusten hallinnointiin liittyviä kustannuksia ja 5 €/kk langattomasta internetliittymästä. Vesi- ja sähkömaksu sekä vuokrasopimusten hallinnointiin liittyvät kustannukset ovat yhtenevät vanhus- ja vammaispalvelujen palvelualueen oman palvelutuotannon yksiköiden maksujen kanssa.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää 1.4.2016 lukien, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvAhonen Sari
tpvKiiski Kaisa
tiedNieminen Jutta