Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta25315.12.201520

1240-2015 (40, 001)

Lounais-Suomen aluehallintoviraston sekä Valviran ilmoitukset ja päätökset - yksityiset sosiaalipalvelut

Tiivistelmä: -

Sosterla § 253

Alla olevat aluehallintoviraston ja Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valviran) ilmoitukset ja päätökset ovat nähtävänä lautakunnan kokouksessa ja sitä ennen hyvinvointitoimialan kirjaamossa Yliopistonkatu 30, 2. krs.

 

Lastensuojelupalvelut Omppu Oy on pyytänyt yksityisten ympärivuorokautisten sosiaalipalvelujen tuottamiseen annetun luvan muuttamista siten, että asiakaspaikkamäärä nostetaan kuudesta seitsemään:

Hirvensalon Omppu

Tuotettavat palvelut:

Luvanvaraiset palvelut/ Laitoshoito/ Ympärivuorokautinen laitoshoito

-lapset/nuoret – lastenkoti: 7 asiakaspaikkaa

Toimintayksikön vastuuhenkilö: sairaanhoitaja (YAMK) Kari Lintuaho (tehtävä yksikössä: Johtaja)

 

Profiam sosiaalipalvelut Oy on ilmoittanut seuraavat yksityiset sosiaalipalvelut talletettavaksi yksityisten palvelujen antajien rekisteriin:

Logomo Konttori

Tuotettavat palvelut: Sosiaalialan muut palvelut/

sosiaalityöntekijän palvelut – lapset/nuoret ja lapsiperheet 90 asiakaspaikkaa

Perhetyö – lapset/nuoret ja lapsiperheet 150 ap

Avomuotoinen perhekuntoutus – lapsiperheet ja kehitysvammaiset 150 ap

Muu sosiaalihuollon asiantuntijatoiminta – lapset/nuoret ja lapsiperheet 80 ap.

Toimintayksikön vastuuhenkilö: VTM, sosiaalityöntekijä Mikko Ailoranta (tehtävä yksikössä: Palveluvastaava / sosiaalityöntekijä)

 

Kotihoito Saga Oy on ilmoittanut saapuneilla ilmoituksilla seuraavat yksityiset sosiaalipalvelut talletettavaksi yksityisten palvelujen antajien rekisteriin:

Kotihoito Saga Oy / Raisio-Turku-Naantali

Tuotettavat palvelut: Ilmoituksenvaraiset palvelut /

-Kotipalvelu

lapsiperheet: 30 perhettä, vanhukset: 100 asiakasta, kehitysvammaiset: 10 asiakasta, muut vammaiset: 10 asiakasta, mielenterveyskuntoutujat: 10 asiakasta, päihdekuntoutujat: 10 asiakasta ja muut: 10 asiakasta.

-Perhetyö

lapsiperheet: 40 perhettä, kehitysvammaiset: 5 asiakasta, muut vammaiset: 5 asiakasta ja muut: 10 asiakasta.

Toimintayksikön vastuuhenkilö: TtT, TtM, terveydenhoitaja, sairaanhoitaja Satu Jäntti (tehtävä yksikössä: Toimitusjohtaja).

 

Marjo Tero on ilmoittanut 21.9.2015 saapuneella ilmoituksella seuraavat yksityiset sosiaalipalvelut talletettavaksi yksityisten palvelujen antajien rekisteriin:

Marjo Tero

Tuotettavat palvelut: Ilmoituksenvaraiset palvelut/ Kotipalvelu/ Kodinhoitoapu: vanhukset: 13 asiakasta.

Toimintayksikön vastuuhenkilö: lähihoitaja Marjo Tero (tehtävä yksikössä: Yrittäjä).

 

Aluehallintovirastolle on 29.7.2015 saapunut yksityisten sosiaalipalvelujen tuottajan (Musiikkiterapeutti Maija Salokivi) ilmoitus toiminnan lopettamisesta.

 

Invalidiliiton Asumispalvelut Oy on ilmoittanut sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastolle (Valvira) vastuuhenkilön vaihtumisesta mm. seuraavassa toimintayksikössä:

Vasaramäen Validia-asunnot

Uusi vastuuhenkilö 1.10.-31.12.2015: toimintaterapeutti YAMK Tuula Ahtela (tehtävä toimintayksikössä: palveluesimies, sijainen).

 

Invalidiliiton Asumispalvelut Oy on ilmoittanut Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastolle (Valvira) toimintakuntien laajentumisesta seuraavasti:

Invalidiliiton asumispalvelut Oy, Turun Validia-talo

Tuotettavat palvelut:

Sairaanhoitajan palvelut (Kotisairaanhoito), Terapeuttinen toiminta (Toimintaterapia potilaan kotona/asiakkaan tiloissa), Muu terveydenhuollon toiminta (Laboratorionäytteiden otto potilaan kotona/asiakkaan tiloissa).

Uudet toimintakunnat: Kaarina, Lieto, Raisio ja Salo

 

Valvira muuttaa 16.10.2012 myönnettyä lupaa ja myöntää luvan yksityisten ympärivuorokautisten sosiaalipalvelujen tuottamiseen sekä tallentaa Nuorten Ystävät –palvelut Oy:n ilmoittamat ilmoituksenvaraiset palvelut yksityisten sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen antajien rekisteriin mm. seuraavasti:

Villa Aura: Kotipesä ja Jokeri-Kunnari

Tuotettavat palvelut:

Kotipesä:

Luvanvaraiset palvelut/ Asumispalvelut/ Tehostettu palveluasuminen - kehitysvammaiset: 6 asiakaspaikkaa

Toimintayksikön vastuuhenkilö ajalle 1.9.2015-30.9.2016: sosionomi AMK Emily Laakso (tehtävä yksikössä: Vastaava ohjaaja)

Jokeri–Kunnari:

Luvanvaraiset palvelut/ Laitoshoito/ Ympärivuorokautinen laitoshoito – lapset/nuoret –nuorisokoti: 12 asiakaspaikkaa

Palveluiden vastuuhenkilö: sosionomi AMK Tiina Virtanen (tehtävä yksikössä: Vastaava ohjaaja, jonka työpanos sisältyy hoito- ja kasvatushenkilöstöön).

 

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

 

Ehdotus        Sosiaali- ja terveyslautakunta merkitsee Lounais-Suomen aluehallintoviraston ja Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran ilmoitukset ja päätökset yksityisten sosiaalipalvelujen antamisesta tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.