Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta20520.10.20154

5032-2015 (065, 044, 315)

Päivälääkäripalvelut 1.11.2015 - 31.12.2018

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Päivälääkäripalveluista on pyydetty tarjoukset ajalle 1.11.2015 - 31.12.2018. Tarjoukset on saatu neljältä palveluntuottajalta. Puitesopimus esitetään solmittavaksi Med Group Oy:n kanssa. Päivälääkäripalveluja ostetaan sopimuskaudella noin 885 000 eurolla.

Sosterla § 205

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 §:n 1 momentin 3 kohta.

Hyvinvointitoimiala, palvelualuejohtaja Katariina Korkeila, ylilääkäri Päivi-Leena Honkinen ja Turun Työterveystalo, työterveysjohtaja Marjo Sinokki sekä hankinta- ja logistiikkakeskuksen osuus, hankinta-asiantuntija Maiju Moisiolinna 5.10.2015:

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi päivälääkäripalveluiden kilpailuttamisasiakirjat kokouksessaan 11.8.2015 § 152. Hankinnassa on hyvinvointitoimialan lisäksi mukana Turun kaupungin konsernihallinnon alainen palvelukeskus Turun Työterveystalo, joka on antanut hyvinvointitoimialalle valtuutuksen tarjouspyynnön allekirjoittamiseen ja hankintapäätöksen tekemiseen.

Hankinta- ja logistiikkakeskus on hyvinvointitoimialan ja Turun Työterveystalon toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia päivälääkäripalveluista ajalle 1.11.2015–31.12.2018, minkä jälkeen sopimusta voidaan Tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin yhdellä vuodella, ajalle 1.1.2019–31.12.2019 (optio). Palvelujen on oltava käytettävissä 1.11.2015.

Hankintailmoitus EU-kynnysarvon ylittävänä hankintalain liitteen B mukaisena toissijaisena palveluhankintana julkaistiin 20.8.2015 HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Hankintaan esitetyt kysymykset ja niihin annetut vastaukset julkaistiin 8.9.2015 Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa.

Tarjoukset saatiin määräaikaan 18.9.2015 klo 14.00 mennessä seuraavilta palveluntuottajilta: Attendo Terveyspalvelut Oy, Med Group Oy, Mediverkko Terveyspalvelut Oy ja Z-vitamiini.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjoukset otetaan huomioon ja hyväksytään kohderyhmittäin: 1) Lääkäripalvelut päiväaikaiseen vastaanottotoimintaan; 2) Lääkäripalvelut määräaikaisiin jononpurku-urakoihin; 3) Lääkäripalvelut ilta-aikaiseen vastaanottotyöhön (klo 16–20). Vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Palveluja hankitaan suomen- ja ruotsinkielisille potilaille.

Tarjoushinnat tuli ilmoittaa verottomina tuntihintoina kohderyhmien 1 ja 3 mukaisille palveluille sekä verottomana viikkotyön hintana kohderyhmän 2 mukaisille palveluille tarjouspyynnössä edellytetyllä tavalla. Sopimushinnat ovat kiinteät 31.12.2017 asti.

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala sekä Turun Työterveystalo tekevät molemmat omalta osaltaan hankinnasta kirjallisen puitesopimuksen valitun palveluntuottajan kanssa. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3) tarjousten hintavertailu.

Tarjoajan kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua palvelujen tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Tarjoajat täyttävät tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta palveluilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset ja otettiin tarjousten hintavertailuun.

Tarjousten hintavertailu ja tarjouksen valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan kohderyhmittäin se tai ne, jotka ovat hinnaltaan halvimpia.

Liite 1Tarjousten hintavertailu

Med Group Oy:n tarjous on kaikissa kohderyhmissä halvin.

Tarjousten arvioinnin ja vertailun perusteella esitämme, että päivälääkäripalveluja koskeva puitesopimus solmitaan ajalle 1.11.2015–31.12.2018 Med Group Oy:n kanssa tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Vuosittaiset kustannukset sopimuskaudella ovat noin 280 000 euroa.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 14.10.2015:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että hyvinvointitoimialan ja Turun Työterveystalon päivälääkäripalvelujen puitesopimukset solmitaan ajalle 1.11.2015 - 31.12.2018 Med Group Oy:n kanssa tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAttendo Terveyspalvelut Oy
aoMed Group Oy
aoMediverkko Terveyspalvelut Oy
aoZ-vitamiini
ilmHonkinen Päivi-Leena
ilmJyrkkiö Sirkku
ilmKiviniemi Kirsi
ilmKorkeila Katariina
ilmLindberg Merja
tiedLindström Fredrik
tiedMoisiolinna Maiju
ilmSinokki Marjo
ilmVuorinen Anne


Liitteet:

Sosterla § 205
Liite 1:Tarjousten hintavertailu