Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta16202.09.20151

1727-2015 (065, 423)

Sijaisperheiden valmennusten kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Sijaisperheiden valmennukset tullaan kilpailuttamaan avoimella menettelyllä ajalle 1.1.2016 - 31.12.2019, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin yhdellä vuodella, ajalle 1.1.2020 - 31.12.2020 (optio). Palveluja ostetaan sopimuskaudella noin 240 000 eurolla.

Sosterla § 162

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Palvelualuejohtaja Sirpa Kuronen ja vt. toimistopäällikkö Eira Virolainen 24.8.2015:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 24.2.2015 § 37, että sijaisperheiden valmennukset kilpailutetaan avoimella menettelyllä ajalle

Hyvinvointitoimiala on valmistellut kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa. Markkinavuoropuhelu mahdollisten tarjoajien kanssa käytiin kesäkuussa.

Sopimuskausi on 1.1.2016–31.12.2019, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin yhdellä vuodella, ajalle 1.1.2020–31.12.2020 (optio). Palvelujen on oltava käytettävissä 1.1.2016.

Sijaisperheiden valmennuksia ostetaan perheille, jotka harkitsevat sijaisvanhemmuutta alle 18-vuotiaille lapsille. Perhesijoituksia halutaan merkittävästi lisätä lastensuojelussa. Pidempiaikainen perhehoito voidaan järjestää joko sijaisperheeksi hakeutuneessa ja hyväksytyssä sijaisperheessä tai sijaisperheeksi hyväksytyssä lapsen läheisperheessä. Lyhytaikaista perhehoitoa järjestetään päivystysperheissä akuuteissa sijoitustilanteissa. Turussa lapsia sijoitetaan vain asianmukaisen valmennuksen saaneisiin perheisiin. Laadukas perheiden valmennus varmistaa sen, että perheillä on realistinen käsitys sijaisvanhemmuudesta ja valmius sitoutua sijaisperheenä toimimiseen. Samalla valmennuksen aikana arvioidaan perheiden soveltuvuutta sijaisperheiksi.

Valmennuksia ostetaan vuositasolla noin 60 000 eurolla: sijaisperheille arviolta 3-4 valmennusryhmää, läheissijaisperheille joko 3-4 perhekohtaista valmennusta tai yksi valmennusryhmä ja päivystysperheille 2–3 valmennusryhmää.

Osatarjous otetaan huomioon ja hyväksytään palvelukokonaisuuksittain; valmennukset sijaisperheille, valmennukset läheissijaisperheille, valmennukset päivystysperheille.

Tarjoajan tulee ilmoittaa tarjoushinnat palvelukokonaisuuksittain verottomina hintoina siten, että sijaisperheiden valmennuksille ilmoitetaan valmennusryhmän hinta, läheissijaisperheiden valmennuksille sekä valmennusryhmän että perhekohtaisen valmennuksen hinta ja päivystysperheiden valmennuksille valmennusryhmän hinta. Lisäksi päivystysperheiden valmennuksille ilmoitetaan lisäperheen hinta tilanteisiin, jolloin ryhmän koko on suurempi kuin viisi perhettä. Samaa hintaa sovelletaan myös silloin, jos päivystysperheiden valmennus on poikkeuksellisesti tarpeen järjestää perhekohtaisena valmennuksena (optio). Sopimushinnat ovat kiinteät 31.12.2018 asti, jonka jälkeen palveluntuottaja voi esittää Tilaajalle perustellusta syystä hinnan muutosta palvelun yleistä kustannuskehitystä vastaavasti.

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

Arviointi- ja valintaprosessin kolmannessa vaiheessa annetuista tarjouksista valitaan se tai ne, jotka ovat hinnaltaan halvimmat. Vertailu ja valinta tehdään palvelukokonaisuuksittain.

Palveluntuottajia valitaan riittävä määrä Tilaajan arvioiman palvelumäärän turvaamiseksi suomen ja ruotsin kielellä. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajien valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle marraskuussa 2015.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä sijaisperheiden valmennusten tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 25.8.2015:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä sijaisperheiden valmennusten tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmEdenvall Arja
ilmKuronen Sirpa
ilmLindberg Merja
tpvPuistovaara Janina
ilmSalmi Kaarina
ilmSorvali Eija
ilmStratos Nina
ilmVeijalainen Henna
ilmVirolainen Eira