Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta15211.08.20153

5032-2015 (065, 044, 315)

Päivälääkäripalvelujen kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Päivälääkäripalvelut tullaan kilpailuttamaan ajalle 1.11.2015 - 31.12.2018, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa yhdellä vuodella, ajalle 1.1.2019 - 31.12.2019 (optio). Hankinnassa on mukana hyvinvointitoimialan lisäksi Turun Työterveystalo. Palvelua ostetaan sopimuskaudella noin 885 000 eurolla.

Sosterla § 152

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Hyvinvointitoimiala, palvelualuejohtaja Katariina Korkeila ja ylilääkäri Päivi-Leena Honkinen sekä Turun Työterveystalo, työterveysjohtaja Marjo Sinokki 5.8.2015:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 19.5.2015 § 104, että päivälääkäripalvelut kilpailutetaan avoimella menettelyllä. Turun kaupungin konsernihallinnon alainen palvelukeskus Turun Työterveystalo osallistuu kilpailutukseen ja on valtuuttanut hyvinvointitoimialan allekirjoittamaan tarjouspyynnön sekä tekemään hankintapäätöksen. Työterveystalo ja hyvinvointitoimiala tulevat tekemään sopimukset omalta osaltaan.

Hyvinvointitoimiala ja Työterveystalo ovat valmistelleet kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

Sopimuskausi on 1.11.2015–31.12.2018, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa yhdellä vuodella, ajalle 1.1.2019–31.12.2019 (optio). Palvelujen on oltava käytettävissä 1.11.2015 alkaen.

Lääkäritarve vaihtelee 1–4 kokoaikaisen lääkärityöpanoksen välillä. Sopimus tehdään vastaamaan vähintään yhden (1) täyttä työpäivää tekevän yleislääkärin työpanosta sijaisuuksissa. Arvioidut bruttokustannukset ovat noin 280 000 euroa vuodessa. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää.

Palveluja hankitaan suomenkielisille ja ruotsinkielisille potilaille.

Osatarjousta ei oteta huomioon eikä vaihtoehtoisia tarjouksia hyväksytä.

Tarjoajien tulee ilmoittaa tarjoushinta verottomana tuntihintana. Sopimushinta on kiinteä 31.12.2017 asti, jonka jälkeen palveluntuottaja voi esittää tilaajalle perustellusta syystä hinnan muutosta palvelun yleistä kustannuskehitystä vastaavasti.

Hankinnan yritysvaikutusten arvioinnista on pyydetty lausunnot Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:ltä ja Turun kauppakamarilta.

Liite 1Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Annetuista tarjouksista valitaan se, joka on tuntihinnaltaan halvin.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajan valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle lokakuussa 2015.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä päivälääkäripalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 5.8.2015:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä päivälääkäripalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösSosiaali- ja terveyslautakunta päätti esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta hyväksyä päivälääkäripalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat siten muutettuna, että palvelut kattavat myös jonojen purkuun tarvittavat palvelut ja kello 20 asti ulottuvat vastaanottopalvelut ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään tarvittavat muutokset tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Jakelu

tiedAsikainen Johanna
ilmHonkinen Päivi-Leena
ilmKorkeila Katariina
ilmLindberg Merja
tpvMoisiolinna Maiju
ilmSinokki Marjo


Liitteet:

Sosterla § 152
Liite 1:Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto