Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta12316.06.201514

9530-2011 (065, 021)

Puitesopimuksen muuttaminen

Tiivistelmä:

Esperi Care Oy esittää, että sen ja Turun kaupungin hyvinvointitoimialan välistä, 17.8.2012 päivättyä puitesopimusta muutetaan siten, että Esperi Care Oy saa tuottaa palveluja osoitteessa Aerlantie 3, 21500 Piikkiö (Hoivakoti Oskar). Lautakunnalle esitetään, että muutosesitys hyväksytään.

Sosterla § 123

Palvelualuejohtaja Sari Ahonen, suunnittelija Tiina Mäkinen 3.6.2015:

Esperi Care Oy on esittänyt, että sen ja Turun kaupungin hyvinvointitoimialan välistä, 17.8.2012 päivättyä puitesopimusta muutetaan siten, että Esperi Care Oy saa tuottaa palveluja osoitteessa Aerlantie 3, 21500 Piikkiö (Hoivakoti Oskar).

LiiteEsperi Care Oy:n esitys

Esitystään Esperi Care Oy perustelee nykyisin käytössä olevien toimitilojen heikolla soveltuvuudella ikääntyneiden asumispalveluihin, mm. asuinhuoneiden pienuus, saniteettitilojen puutteellisuudet sekä toimitilojen esteellisyys vaikeuttavat toimintaa.

Hoivakoti Oliviassa, josta asukkaat siirtyisivät hoivakoti Oskariin, on tällä hetkellä 4 tehostetun palveluasumisen asukasta, joille Turku on myöntänyt maksusitoumuksen. Lisäksi yksi turkulainen on hoivakoti Oliviassa palveluseteliasiakkaana.

Puitesopimuksen muuttaminen merkitsisi turkulaisten asukkaiden osalta selvää laatutason paranemisesta asumismukavuudella mitattaessa. Hoivakoti Olivian asukashuoneet ovat kooltaan pieniä, noin 12 m2 ja kahden viereisen huoneen asukkaat jakavat yhteisen wc/suihkutilan. Hoivakoti Oskarin yhden hengen huoneet ovat kooltaan 25 m2 ja asukkailla on käytössään oma wc/suihkutila.

Asukkaiden käytössä olevat yhteistilat ovat avarat ja valoisat ja niistä on käynti isolle lasitetulle parvekkeelle. Hoivakoti Oskar sijaitsee Piikkiön keskustan tuntumassa hyvien liikenneyhteyksien päässä. Sijainti rauhallisen asuinalueen välittömässä läheisyydessä tarjoaa asukkaille hyvät ulkoilumahdollisuudet.

Puitesopimuksen 20. kohdan mukaan sopijapuolet voivat muuttaa sopimusta kirjallisesti. Esperi Care Oy:n kohdalla on kysymys vähäisestä muutoksesta sopimussuhteessa ja siksi sopimuksen siirtoa voidaan pitää tarkoituksenmukaisena. Sopimuksen siirron ehtona on, että solmittua puitesopimusta noudatetaan muilta osin entiseen tapaan. Kunkin turkulaisen asumispalveluasiakkaan hoitopaikan siirrosta hoivakoti Oliviasta hoivakoti Oskariin tulee kunkin asiakkaan kohdalla tehdä erillinen muutoksenhakukelpoinen päätös. Hoivakoti Olivian toimesta asiakkaiden muutot suunnitellaan yhteistyössä asukkaiden, heidän omaistensa ja henkilökunnan kanssa.

Palveluntuottaja voi hakeutua myös palveluseteliyrittäjäksi, kun toiminta on käynnistynyt.

Edellä esitetyn perusteella esitämme, että Esperi Oy:n puitesopimuksen muutosesitys hyväksytään.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä Esperi Oy:n puitesopimuksen muutosesityksen edellä esitetyillä perusteilla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmEsperi Care Oy
tpvAhonen Sari
tiedLindberg Merja
tpvMäkinen Tiina


Liitteet:

Sosterla § 123
Liite 1:Esperi Care Oy:n esitys (luottamuksellinen)