Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta10019.05.201510

5291-2015 (442)

Kotihoidon intensiivitiimin asiakasmaksu

Tiivistelmä: -

Sosterla § 100

Palvelualuejohtaja Sari Ahonen ja avopalvelujen johtaja Anne Vuorinen:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 31.3.2015 § 71 toimenpide-esitykset siirtoviivepäivien käytön vähentämiseksi vuonna 2015. Tässä yhteydessä päätettiin perustaa kokeiluluonteisesti nopeita ja vaativia kotiutuksia tukemaan ns. kotihoidon intensiivitiimi.

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain 1 §:n mukaan kunnallisista sosiaali- ja terveyspalveluista voidaan periä maksu palvelun käyttäjältä, jollei lailla toisin säädetä. Maksu voidaan periä henkilön maksukyvyn mukaan. Lain 2 § 1 momentin mukaan maksun enimmäismäärä saa olla enintään palvelun tuottamisesta aiheutuvien kustannusten suuruinen. Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun asetuksen 2. luvun 3 § 5 momentin mukaan tilapäisestä muun kuin lääkärin suorittamasta kotisairaanhoidon kotikäynnistä voidaan periä enintään 9,30 €:n maksu. Maksua ei voi kuitenkaan periä sellaiselta henkilöltä, joka saa asetuksen 3 § 1 momentissa tarkoitettua jatkuvaa kotisairaanhoitoa.

Ko. toimintaan tulee määritellä maksu. Kotihoidon intensiivitiimin mallia on otettu mm. Tampereelta ja Espoosta. Tampereella ko. palvelu on ilmaista ja Espoossa palvelusta peritään tilapäisestä kotisairaanhoidosta perittävä maksu 9,30 euroa/vrk. Hoitojaksojen on tarkoitus jäädä lyhyiksi, mahdollisesti 1 – 4 vrk kestäviksi. Näin ollen tilapäisen kotisairaanhoidon maksu soveltuu tässä yhteydessä perittäväksi.

Esitämme, että kotihoidon intensiivitiimin maksuksi määritellään 9,30 euroa/vrk.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää, että kotihoidon intensiivitiimin asiakkailta peritään tilapäisen kotisairaanhoidon maksu 9,30 euroa/vrk.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAhonen Sari
tiedNieminen Jutta
tiedPitkäkari Ritva
tpvVuorinen Anne