Liite 1

 

Hyvinvointitoimialan hankintavaltuudet 1.6.2015 alkaen

 

 

Hankintaraja

 

Toimialajohtaja

150 000

 

Talous- ja hallintojohtaja

150 000

 

Budjettivastuuhenkilöt

5 000

 

 

Lisäksi seuraavat vastuuhenkilöt saavat tilata suoritteita mainituissa asioissa:

Sairaala-apteekkari sairaala-apteekin jakelemat lääketieteellisesti perustellut valmisteet sekä lääkevalikoiman valmisteet talousarvion puitteissa, kuitenkin siten, että varmuusvarastointivelvoite voidaan toteuttaa.

Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikan, lääkinnällisen kuntoutuksen ja lastenneurologian poliklinikan ylilääkärit asiakkaille luovutettavat apuvälineet vahvistetuista hankintapaikoista talousarvion puitteissa.

Hoitotarvikejakelun ylihoitaja asiakkaille luovutettavat hoitotarvikkeet vahvistetuista hankintapaikoista talousarvion puitteissa.

Budjettivastuuhenkilöillä on oikeus tilata talousarvionsa puitteissa toimivaltansa mukaisia sosiaalihuollon asiakaspalveluja sekä terveyskeskuksen vastaavan lääkärin antamia päätöksiä ja ohjeita noudattaen toimivaltansa mukaisia terveydenhuollon asiakaspalveluja, laboratorio-, kuvantamis- ja muita tutkimuksia vahvistetuista hankintapaikoista ja mikäli muuta vahvistettua hankintapaikkaa ei ole, terveydenhuollon ammattihenkilöllä on vastaava oikeus tilata myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriltä. Yksittäistapauksissa perustelluista erityissyistä voidaan edellä tarkoitettu hankinta suorittaa muiltakin tuottajilta. Asiakaspalvelulla tarkoitetaan pääkirjatileille 430000–433999 kirjattavia lopputuotepalveluja.

 

Tilaukset tehdään vahvistetuista hankintapaikoista talousarvion puitteissa ensisijaisesti SAP SRM -tilausjärjestelmällä.

 

Tarjousta ei saa pyytää, mikäli tavaralle tai palvelulle on vahvistettu hankintapaikka. Henkilö, jolla on vahvistettu hankintavaltuus, saa pyytää tavaran ja palvelun toimittajalta tarjousta vain hankintavaltuutensa rajoissa.

 

Yli 5 000 euron määräinen ja sitä suurempi hankinta edellyttää kirjallista esitystä. Hankintaesitys toimitetaan osoitteeseen hyto.hankinnat@turku.fi.
Yli 5 000–150 000 euron suuruisesta hankinnasta päättää talous- ja hallintojohtaja. Yli 150 000 euron suuruisesta hankinnasta päättää sosiaali- ja terveyslautakunta.

 

Hankinnoissa noudatetaan Turun kaupungin hankintoja koskevia menettelytapaohjeita sekä hyvinvointitoimialan talous- ja hallintojohtajan antamia hankintoja koskevia tarkentavia ohjeita.