Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta5831.03.20157

2822-2015 (065, 46)

Turvatupa ry:n päihdehuollon asumispalveluja koskevan sopimuksen irtisanominen

Tiivistelmä: -

Sosterla § 58

Kaupunginsihteeri Antti Perälä ja toimistopäällikkö Merja Niinimäki 23.3.2015:

Turun kaupungin hyvinvointitoimialan ja Turvatupa ry:n välillä on solmittu päihdehuollon asumispalveluja koskeva puitesopimus ajalle 1.1.2011–31.12.2014. Sopimuksen voimassaoloa on jatkettu 31.12.2015 saakka.

Turvatupa ry:ltä on 16.2.2015 saapunut kirje, jonka mukaan Turvatupa ry irtisanoo päihdehuollon tuettua asumista koskevan puitesopimuksen päättymään 1.3.2015 lukien. Syyksi Turvatupa ry ilmoittaa sovittamattoman ristiriidan Turun kaupungin päihdehuollon käytännöissä, jotka koskevat toipuvien päihderiippuvaisten kohtelua tuetussa asumisessa sekä alhaisen käyttöasteen.

Liite 1Turvatupa ry:n irtisanomisilmoitus

Hyvinvointitoimialan ja Turvatupa ry:n välillä solmitun sopimuksen mukaan tilaaja (hyvinvointitoimiala) on oikeutettu mm. valvomaan sopimukseen kuuluvaa toimintaa ja suorittamaan sen edellyttämiä tarkastuksia. Lisäksi tilaajalla on oikeus tarkastuttaa palveluntuottajan asiakirjoja siltä osin kun se on tarpeen sopimuksen noudattamisen toteamiseksi.

Sopimuksessa todetaan niin ikään, että tilaaja voi purkaa sopimuksen, jos palveluntuottajan antama palvelu ei ole sopimuksen mukaista tai palveluntuottajan tilat, laitteet tai hygienia eivät vastaa toiminnalle yleisesti asetettavia vaatimuksia eikä palveluntuottaja tilaajan kehotuksen saatuaan viipymättä oikaise menettelyään. Tilaaja voi purkaa sopimuksen myös, jos tilaaja saa toistuvasti perusteltuja valituksia palveluntuottajan toiminnasta eikä palveluntuottaja suorita korjaavia toimenpiteitä asian kuntoon saattamiseksi viipymättä saatuaan siihen tilaajalta kirjallisen kehotuksen.

Turvatupa ry:n päihdehuollon asumispalveluiden puitesopimukseen perustuvaa toimintaan on kohdistettu useita valvontatoimenpiteitä vuoden 2014 ja 2015 aikana. Turvatupa ry ei ole toimittanut vaadittuja selvityksiä toiminnastaan. Puitesopimuksen mahdollista irtisanomista/purkamista on myös arvioitu.

Turvatupa ry:n toiminta ei ole ollut sopimuksen mukaista ja siksi Turvatupa ry:n ilmoitus sopimuksen päättymisestä tulee hyväksyä.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 23.2.2015:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä Turvatupa ry:n ilmoituksen päihdehuollon asumispalveluja koskevan sopimuksen päättymisestä 1.4.2015 lukien.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmTurvatupa r.y.
tpvLindberg Merja
tpvNiinimäki Merja


Liitteet:

Sosterla § 58
Liite 1:Turvatupa ry:n irtisanomisilmoitus