Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta4310.03.20153

1793-2015 (053)

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n avustushakemus vuodelle 2015

Tiivistelmä:

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry tekee vapaaehtoista mielenterveystyötä. Toiminnan pääajatuksena on mielenterveyskuntoutujien tukeminen vertaistoiminnan, tuetun työtoiminnan ja virkistystoiminnan kautta.

Sosterla § 43

Palvelualuejohtaja Sirpa Kuronen ja suunnittelija Jenni Tähkävuori 25.2.2015:

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry aktivoi psyykkisesti sairastuneita ihmisiä ja tukee heidän psykososiaalista kuntoutumistaan. Toiminnan painopistealueita ovat muun muassa työtoiminta, yksilöllinen ja ryhmissä tapahtuva vertaistuki, vapaa-ajantoiminta sekä edunvalvonta ja tiedotus. Toiminnan tavoitteena vuonna 2015 on uusien jäsenien tavoittaminen sekä matalan kynnyksen vertaistukitoiminnan jatkaminen alueen mielenterveyskuntoutujille. Toiminta edesauttaa kuntoutujien jaksamista ja edistää jäsenistön hyvinvointia. Jäseniä ITU ry:llä on noin 350.

Liite 1Avustushakemus/ Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry

Sosiaali- ja terveyslautakunta myöntää kohdennettuja avustuksia yhdistyksille ja järjestöille, joiden toiminta on sosiaali- ja terveyslautakunnan hyväksymien hyvinvointiohjelmien tavoitteiden mukaista. Avustuksia voivat hakea kansanterveystyötä ja ehkäisevää päihdetyötä tekevät ja sosiaalista hyvinvointia edistävät yhdistykset ja järjestöt.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan avustukset myönnetään noudattaen kaupungin yleisiä avustusohjeita. Avustukset on tarkoitettu turkulaisille yhdistyksille, jotka hoitavat moitteetta anomuksensa, selontekonsa ja muut velvoitteensa kaupungille. Avustettavan toiminnan tulee kohdistua Turun kaupungin asukkaisiin. Avustusta hakevan järjestön tai yhdistyksen toiminnasta tulee olla näyttöä vähintään vuoden ajalta.

Hyvinvointitoimialan vuoden 2015 talousarvioon on varattu kansanterveystyötä, ehkäisevää päihdetyötä ja sosiaalista hyvinvointia edistävien yhdistysten ja yhteisöjen vuosiavustuksiin yhteensä 380 000 €. Lautakunnan ja yhdistysten välisen yhteistyön pääpaino on Turun kaupungin omaa palveluntuotantoa täydentävien toimintojen avustamisessa.

Hakuaika avustusmäärärahoihin oli ajalla 25.10.–21.11.2014. Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry toimitti 13.2.2015 hakemuksen hyvinvointitoimialalle. Vuodelle 2014 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:lle on myönnetty avustusta 4 500 €.

ITU ry:n toiminnan turvaamiseksi 4.500 euron avustuksen myöntäminen on välttämätöntä.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta myöntää 4.500 euron avustuksen Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:lle. Avustusten saamisen ehtona on, että kaupungilla on oikeus tarkastaa yhteisön hallinnon tilit siltä osin kuin avustuksen käytön valvonta sitä edellyttää. Avustusta saavan yhteisön on toimitettava tilinpäätös ja toimintakertomus sekä selvitys avustuksen käytöstä 30.4.2016 mennessä sosiaali- ja terveyslautakunnalle.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 4.3.2015:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää myöntää 4.500 euron avustuksen Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:lle. Avustusten saamisen ehtona on, että kaupungilla on oikeus tarkastaa yhteisön hallinnon tilit siltä osin kuin avustuksen käytön valvonta sitä edellyttää. Avustusta saavan yhteisön on toimitettava tilinpäätös ja toimintakertomus sekä selvitys avustuksen käytöstä 30.4.2016 mennessä sosiaali- ja terveyslautakunnalle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Timo Laihinen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui asian käsittelyn ajaksi klo 15.25 - 15.35.

Jakelu

aoTurun Mielenterveysyhdistys ITU ry
tiedKuronen Sirpa
tpvPitkäkari Ritva
tiedTähkävuori Jenni


Liitteet:

Sosterla § 43
Liite 1:Avustushakemus/ Turun mielenterveysyhdistys ITU ry