Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta3424.02.20159

11995-2011 (450)

Sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalvelun tulorajat

Tiivistelmä: -

Sosterla § 34

Palvelualuejohtaja Sari Ahonen ja vammaispalvelujohtaja Kaisa Kiiski:

Sosiaalihuoltolain mukaista kuljetuspalvelua on myönnetty henkilölle, joka ei ole oikeutettu vammaispalvelulain mukaiseen kuljetuspalveluun, mutta jolla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa julkisilla kulkuvälineillä. Palvelulla tuetaan itsenäistä selviytymistä kotona. Asiakkaat, joiden toimintakyvyn aleneminen johtuu ikääntymisestä, ohjataan ensisijaisesti hakemaan sosiaalihuoltolain mukaista kuljetuspalvelua.

Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu on harkinnanvarainen palvelu, jota kunta toteuttaa siihen varattujen määrärahojen ja toimintasuunnitelman puitteissa. Peruspalvelulautakunta on kokouksessaan 26.10.2011 § 294 päättänyt, että 1.1.2012 alkaen sosiaalihuoltolain mukaisena kuljetuspalveluna myönnetään enintään kahdeksan 12 euron arvoista taksimatkaa kuukautta kohden asiakkaille, joilla on erityistä vaikeutta liikkumisessaan. Hakijan bruttotulot eivät saa ylittää 1.300 €/kk. Pariskunnan kohdalla tuloraja on 2.200 €/kk. Asiakkaille, jotka asuvat kaukana keskustasta (Kakskerta, Paattinen, Jäkärlä), on voitu myöntää 15 € arvoisia matkoja. Sotainvalidien kohdalla matkojen määrä on 10 yhdensuuntaista matkaa/ kk ja matkan arvo on 18 € (Perla 30.5.2012 § 219).

Sosiaali- ja terveyslautakunnan yksilöjaoston kokouksessa on nostettu keskusteluun sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalvelun tulorajojen indeksikorotus. Vuodenvaihteessa on tehty asiakaspäätökset noin 600 asiakkaalle ja vuoden 2015 talousarvion määräraha ko. kuljetuspalveluun on varattu tällä hetkellä voimassa olevien kriteerien mukaan. Tällä perusteella esitämme, ettei tulorajaa tarkisteta vuoden 2015 aikana. Kriteerien ja esim. tulorajojen tarkistamista voidaan käsitellä seuraavan talousarvion laatimisen yhteydessä.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää, ettei sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalvelun tulorajoja muuteta vuoden 2015 aikana.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAhonen Sari
tiedKiiski Kaisa
tiedTeräväinen Liisi