Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta4024.02.20151

11669-2014 (063, 32)

Tähystyslaitteiston vuokrauspalvelut 1.6.2015 - 31.5.2020

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Tähystyslaitteiston vuokrauspalveluista on pyydetty tarjoukset ajalle 1.6.2015 - 31.5.2020. Sopimus esitetään solmittavaksi ainoan tarjouksen jättäneen Olympus Finland Oy:n kanssa. Tähystyslaitteiston vuokrauspalvelu-ja ostetaan sopimuskaudella noin 950 000 eurolla.

Sosterla § 40

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Hyvinvointitoimiala, va. ylilääkäri Maarit Wuorela, vt. osastonylilääkäri Petri Mäkelä, osastonhoitaja Pirjo Rasmussen sekä hankinta- ja logistiikkakeskuksen osuus hankinta-asiantuntija Karolus Haarte 3.2.2015:

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi tähystyslaitteiston vuokrauspalveluiden kilpailuttamisasiakirjat kokouksessaan 16.12.2014 § 327.

Hankinta- ja logistiikkakeskus on hyvinvointitoimialan toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia tähystyslaitteiston vuokrauspalveluista ajalle 1.6.2015–31.5.2020.

Hankintailmoitus julkaistiin 17.12.2014 EU-kynnysarvon ylittävänä palveluhankintana HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Hankintaan esitetyt kysymykset ja niihin annetut vastaukset julkaistiin 14.1.2015 Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa.

Tarjous tuli antaa Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalin kautta.

Tarjous saatiin määräaikaan 27.1.2015 klo 14.00 mennessä Olympus Finland Oy:ltä.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjouksia ei oteta huomioon ja vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Tarjoushinnat tuli ilmoittaa verottomina yhden tutkimuksen hintoina tutkimuskertojen ollessa enintään 1000 kappaletta, 2000 kappaletta ja 3000 kappaletta vuodessa. Lisäksi tuli ilmoittaa verottomina optiohinnat kolonoskooppien paikannuslaitteelle ja jäykistinominaisuudelle lisättynä laitepakettiin. Sopimushinnat ovat kiinteät 31.5.2018 asti, jonka jälkeen palveluntuottaja voi esittää Tilaajalle perustellusta syystä hinnan muutosta palvelun yleistä kustannuskehitystä vastaavasti.

Hankinnasta tehdään kirjallinen sopimus valitun palveluntuottajan kanssa. Tilaaja ei sitoudu tiettyyn tutkimusten hankintamäärään palveluntuottajalta sopimuskauden aikana.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa:1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3) tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjouksen valinta.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua palvelujen tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Tarjoaja täyttää tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta palveluilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arvioinnin suorittivat va. ylilääkäri Maarit Wuorela, vt. osastonylilääkäri Petri Mäkelä, osastonhoitaja Pirjo Rasmussen ja huoltoteknikko Pasi Hiltunen.

Tarjous täyttää tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjouksen valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan se, joka on kokonaistaloudellisesti edullisin. Koska tarjouksia saatiin vain yksi, niin kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailua ei suoritettu.

Olympus Finland Oy tarjoaa tähystyslaitteiston vuokrauspalvelut seuraavilla hinnoilla:

Skopiatoimenpiteiden määrä enintään / vuosiHinta (veroton) / tutkimus
1 000124 €
2 00067 €
3 00048 €
  
Paikannuslaite kolonoskooppiin, 8 kpl10 €
Jäykistinominaisuus kolonoskooppiin, 4 kpl5 €

Tarjouksen arvioinnin perusteella esitämme, että tähystyslaitteiston vuokrauspalveluiden sopimus ajalle 1.6.2015–31.5.2020 solmittaisiin Olympus Finland Oy:n kanssa annetuin hinnoin sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin ja että tähystyslaitteiston kokonaisuuteen hankittaisiin optiona paikannuslaitteet kahdeksaan (8) kolonoskooppiin sekä jäykistinominaisuus neljään (4) kolonoskooppiin annetuin hinnoin sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin. Edellä mainitut optiot ovat merkittäviä opetustoiminnan kannalta, helpottavat tutkimusten tekemistä ja parantavat potilaan hyvinvointia tutkimuksen aikana.

Sopimuskaudella vuosittaiset kustannukset ovat noin 190 000 euroa.

Kustannukset maksetaan tähystysyksikön kustannuspaikalta 21604.

Palvelualuejohtaja Katariina Korkeila puoltaa esitystä.

Tarjousasiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa ja ennen kokousta hyvinvointitoimialan hallinnossa.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 10.2.2015:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoOlympus Finland Oy
tiedAsikainen Johanna
tiedHaarte Karolus
ilmHiltunen Pasi
ilmKorkeila Katariina
tpvLindberg Merja
tpvMäkelä Petri
tpvRasmussen Pirjo
ilmRyhänen Anne
tiedSoini Taina
ilmWuorela Maarit