Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta3024.02.20155

6365-2012 (015, 033, 065)

Sähköisen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän käyttöönoton eteneminen

Tiivistelmä: -

Sosterla § 30

Projektijohtaja Taina Kaila 3.2.2015:

Turku on yhdessä Espoon, Oulun, Tampereen ja Kouvolan kanssa rakentanut valtakunnallista sähköistä palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmää (PSOP-ratkaisu). Järjestelmän rakentamiseen on saatu valtionavustusta SADe-SoTe palvelukokonaisuudesta.

Sähköiseen järjestelmään sisältyy koko palveluseteliprosessi; palveluntuottajan hakeutuminen palveluseteliyrittäjäksi, palvelusetelien luominen järjestelmään, asiakkaiden palvelutapahtumien kirjaaminen, tapahtumien katselu ja palveluntuottajien saama tilitys toteutuneista tapahtumista. Lisäksi järjestelmä kattaa raportointia, palautteiden ja reklamointien antamista sekä laatuvertailuja. Järjestelmä on myös käytettävissä ostopalveluihin ja myöhemmin esim. henkilökohtaisessa budjetissa.

Turussa järjestelmä otettiin käyttöön keväällä 2014 palveluntuottajien hakeutumisen osalta. Tammi-helmikuussa 2015 on otettu käyttöön asiakasprosessi, joten sähköinen järjestelmä on koko palveluseteliprosessin osalta käytössä. Kevään ja kesän aikana syvennetään vielä erilaisia toiminnallisuuksia. Järjestelmä on valmis syksyllä 2015.

Ensimmäisenä käyttöönotto oli tehostetun palveluasumisen palveluseteleissä tammi-helmikuussa, ja seuraavaksi siivouksen ja kotihoidon palveluseteleissä helmi-maaliskuussa ja omaishoidon tuen palvelusetelien osalta huhti-toukokuussa. Tehostetun palveluasumisen ostopalveluiden osalta käyttöönotto on vuoden 2015 aikana. Em. palveluseteleiden sääntökirjat on päivitetty siten, että sähköisen järjestelmään liittyvät tekniset asiat on niissä huomioitu.

Tehostetun palveluasumisen palvelusetelin osalta yhtenäistetään käytäntöä tehostetun palveluasumisen ostopalveluiden kanssa yhtenäiseksi sitten, että asiakkaan kuoleman jälkeiseltä päivältä ei enää makseta palvelusetelin arvoa.

Muita varsinaisia sisällöllisiä muutoksia sääntökirjoihin ei ole tarkoitus nyt tehdä.

Liite 1Siivouksen palvelusetelin sääntökirja

Liite 2Kotihoidon palveluseteleiden sääntökirja

Liite 3Tehostetun palveluasumisen sääntökirja

Liite 4Omaishoidon tuen sääntökirja

Sääntökirjojen mukaan kunnalla on oikeus tehdä muutoksia sääntökirjan ja sen liitteiden sisältämiin määräyksiin. Kunta ilmoittaa muutoksista kirjallisesti. Mikäli palveluntuottaja ei halua tulla sidotuksi muuttuneisiin sääntöihin, sen tulee ilmoittaa siitä kunnalle kirjallisesti kuudenkymmenen päivän kuluessa muutosilmoituksen lähettämisestä. Mikäli kunnalle ei toimiteta edellä mainittua ilmoitusta, palveluntuottaja sitoutuu noudattamaan muuttuneita ehtoja muutosilmoituksessa mainitusta päivästä lukien, mutta kuitenkin

Palveluseteliyrittäjäksi hyväksyttyjen palveluntuottajien tiedot löytyvät 1.2.2015 alkaen vain PSOP-järjestelmän nettisivuilta https://parastapalvelua.fi/, jossa kuka tahansa voi käydä vertailemassa mm. palveluntuottajan hintoja. Asiakkaat voivat myös käydä katsomassa omia palvelusetelitietojaan PSOP-järjestelmässä verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 13.2.2015:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta merkitsee sähköisen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän käyttöönoton tilanteen tiedoksi ja hyväksyy päivitetyt sääntökirjat. Sääntökirjoihin voidaan tehdä teknisiä tarkennuksia.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoao. palveluseteliyrittäjät
tiedKaila Taina


Liitteet:

Sosterla § 30
Liite 1:Siivouksen palvelusetelin sääntökirja
Liite 2:Kotihoidon palveluseteleiden sääntökirja
Liite 3:Tehostetun palveluasumisen sääntökirja
Liite 4:Omaishoidon tuen sääntökirja