TURUN KAUPUNKI

 

ESITYS VUODEN 2015 AVUSTAJATOIMINNAN OSTOPALVELUSTA

 

Turun seudun lihastautiyhdistys ry / Avustajakeskus

Itäinen pitkäkatu 68, 20810 Turku

Puh. 02-2518550, 041 4567071

Yhteyshenkilö toiminnanjohtaja Sirke Salmela

Sähköposti sirke.salmela@avustajakeskus.fi

Tilinumero TOP FI6657100420147787

Avustajakeskus esittää, että Turun kaupunki myöntää vuodelle 2015 Avustajakeskuksen toiminnan toimintaan 40 000 euroa.

 

Avustajakeskus välittää liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisille asiakkaille vapaaehtoisia avustajia ja tukihenkilöitä sekä palkallisia avustajia avustajapäätöksen saaneille.

Avustajakeskus kouluttaa vapaaehtoiset avustajat, ylläpitää avustajarekisteriä kaikista avustajista, antaa lisäkoulutusta niin vapaaehtoisille kuin palkallisille avustajille sekä tukee avustajia ja asiakkaita.

Vapaaehtoistyössä avustajat eivät saa palkkaa. Avustettava asiakas korvaa avustajan matkakulut ja mah­dolliset muut avustustehtävästä syntyvät kustannukset. Vapaaehtoistoimintaa kehitetään vuosien 2011-2015 aikana palvelemaan myös muistiasiakkaita vapaaehtoisavustajat muistiasiakkaille-projektissa.

 

Avustajien välityksessä palkallisiin tehtäviin keskus hoitaa avustajien hakemisen, haastattelut ja välityk­sen sekä järjestää koulutusta avustajille ja työnantajille. Keskus kehittää tätä toimintaa ja sen lisäksi tukitoimintaa työnantajille, avustajille sekä muille ryhmille.

Avustajakeskuksesta saa neuvoja ja käytännön opastusta avustaja-asioissa avustajat, asiakkaat, työnanta­jat sekä muut tietoa tarvitsevat. Se ylläpitää rekisteriä asiakkaista ja avustajista sekä tiedottaa laajasti ajankohtaisista asioista.

Avustajakeskuksessa työskentelee 6 alueohjaajaa, toiminnanjohtaja, toiminnanohjaaja, 2 palkanlaskijaa palvelumyynnissä, talousvastaava sekä järjestösuunnittelija ja projektiohjaaja muistiprojektissa.

 

Kun kunta/kaupunki avustaa avustajakeskustoimintaa on sen mahdollista ostaa yhdistyksen muita palve­luita mm. tuettua työsuhdetta ja akuuttia sijaisvälitystä asiakkailleen.

 

Yhteistyöryhmä suunnittelee ja antaa palautetta Avustajakeskuksen toiminnasta. Se kokoontuu vähintään kerran vuodessa ja siihen kuuluvat Turun seudun lihastautiyhdistys ry, joka hallinnoi Avustajakeskustoimintaa, sekä kattavasti alueella vaikuttavat vammais- ja sairausjärjestöt ja heidän alaosastonsa ja kunnan edustajat.

 

Vuosimaksu perustuu käytössä olevaan väestömäärän mukaiseen hinnoitteluun 0,20 €/asukas.

 

Turku 22.8.2014

 

 

Sirke Salmela

Toiminnanjohtaja

 

 

 

Tilastoja vuodelta 2013

 

Vapaaehtoisavustajien keikkoja tehtiin Turussa 4347, keikan kesto 1h-koko päivä.

Keikoista noin 1/3 yksittäisiä saattoja tai asiointiavustuksia, 1/3 vakituisten avustajien tekemiä avustuksia (esim. 1xvko) ja loput esim. muistiasiakkaille tehtävät ulkoiluavustukset tai ryhmäavustuksia tapahtumiin.

 

Turussa työsuhde syntyi kauttamme välitetyn avustajan kanssa 224 kertaa

Tuettuja työsuhteita on 31.7.2014 39 ja akuutti sijaisvälitys 10:llä työnantajalla.

 

Ohjaus ja neuvontanumeroon turkulaisia soittajia on vuosittain n. 2300

 

Lisää toiminnastamme voi lukea kotisivuiltamme www.avustajakeskus.fi Sieltä löytyy toiminnan raportit.