Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta2110.02.20151

8746-2014 (041, 101)

Sosiaali- ja terveyslautakunnan vuoden 2015 talousarvion uudelleenjako

Tiivistelmä: -

Sosterla § 21

Talous- ja hallintojohtaja Max Lönnqvist 9.2.2015:

Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt vuoden 2015 talousarvion ja vuosien 2015-2018 taloussuunnitelman kokouksessaan 17.11.2014. Kaupunginvaltuuston käsittelyn pohjana olleeseen kaupunginhallituksen ehdotukseen tehtiin lisäyksiä vain sitoviin lausekkeisiin. Määrärahat ja tuloarviot pysyivät kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisina.

Lauta- ja johtokuntia pyydetään tarkistamaan toimielimen talousarvio ja -suunnitelmaehdotus kaupunginvaltuuston päätöksiä vastaavaksi sekä päättämään omalta osaltaan tehtävien toteuttamisesta ja määrärahojen tai liike-toiminnan tulojen käytöstä. Lauta- ja johtokuntien tulee ryhtyä välittömästi valtuuston päättämien sitovien toiminnallisten tavoitteiden sekä menojen ja tulojen kohdentamiseen siten, että kaupunginvaltuuston asettamat toiminnalliset tavoitteet toteutuvat, toiminta ylläpidetään talousarvioon merkittyjen määrärahojen puitteissa ja että talousarvion mukaisten tulot toteutuvat.

Lautakuntien tulee määritellä sitovuustaso toimielimen sisällä. Lautakuntien tulee määritellä millaiset muutokset sen käyttöön osoitetun määrärahan sisällä edellyttävät lautakunnan hyväksymisen etukäteen sekä valvottava tämän päätöksen noudattamista.

Tarkemmat määräykset talousarvion noudattamisesta on hyväksytty kaupunginvaltuustossa 15.12.2014.

Talousarviossa toimielimet ovat sitoutuneet uudistamisohjelman euromääräisiin kokonaisvaikutuksiin, nämä tulee ottaa huomioon määrärahojen jaottelussa yksiköille ja meno-tulo –lajeille.

Projektit ja hankkeet, joiden bruttomenot ja bruttotulot eivät sisälly kaupunginvaltuuston vahvistamaan talousarvioon 2015, raportoidaan ja esitetään talousarviomuutoksina osavuosikatsausten yhteydessä.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan alaisen hyvinvointitoimialan osalta talousarvion uudelleenjako on toteutettu uuden organisaation mukaisesti. Kolmelle uudelle palvelualueelle on jaettu mm. kuntoutumispalveluiden, sosiaalityön sekä erikoissairaanhoidon talousarvioon kuuluneita menoeriä. Operatiivisten sopimusten tavoiteasetantaa täydennetään taloustietojen ja henkilöstöä koskevien tavoitteiden osalta. Ensimmäisen osavuosikatsauksen yhteydessä on todennäköistä, että valtuustolle esitetään muutoksia mm. projektien budjetoinnin osalta sekä tiliryhmäkohtaisia siirtoja jos näyttää siltä, että kulurakenne on muuttunut lautakunnan syyskuisen talousarviokäsittelyn jälkeen.

Liite 1Talousarvion jako palvelualueittain

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 9.2.2015:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä talousarvion uudelleenjaon oheisen liitteen mukaisesti. Lisäksi lautakunta päättää, että sitovuustaso on palvelualuetaso ja kuntalaisvaikutuksiltaan merkittävät asiat edellyttävät lautakunnan päätöstä ja sopimusten muutosta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Sosterla § 21
Liite 1:Talousarvion jako palvelualueittain