Valitusosoitus

 

 

Tässä pöytäkirjassa mainittuun oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen, ellei se koske vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, saa tehdä kunnallisvalituksen se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

 

Vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen, saa valittaa. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

 

Valitus tehdään Turun hallinto-oikeudelle 30 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksiantotodistukseen merkittynä aikana. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.

 

Valituksen saa tehdä sillä perusteella, että

 

1)päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä;

2)päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai

3)päätös on muuten lainvastainen.

 

Valitus on tehtävä kirjallisesti ja valittajan tai hänen valtuuttamansa asiamiehen annettava taikka maksettuna postilähetyksenä tai lähetin välityksellä toimitettava Turun hallinto-oikeudelle, osoite Turun Oikeustalo, Yliopistonkatu 34, PL 32, 20101 Turku tai faksi 010 36 42414.

 

Valituskirjassa on ilmoitettava

 

-valitusviranomainen

-valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja osoite

-päätös, johon haetaan muutosta

-miltä osin päätökseen haetaan muutosta ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi

-vaatimuksen perusteet, jolleivät ne ilmene siitä, mitä valittaja on aikaisemmin esittänyt asiassa.

 

Valituskirja on valittajan tai laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos valittaja ei ole allekirjoittaja, siinä on mainittava myös allekirjoittajan ammatti, asuinkunta ja osoite.

 

Valituskirjaan on liitettävä päätöstä koskeva pöytäkirjanote ja tiedoksisaantia koskeva selvitys.

 

Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituskirjat toimittaa valitusviranomaiselle ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä. Omalla vastuulla voi valitusasiakirjat lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä.

 


Oikeudenkäyntimaksut muutoksenhaussa

 

 

Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 97 euroa.

 

Käsittelymaksuja ei peritä korkeimmassa hallinto-oikeudessa ja hallinto-oikeudessa sosiaaliasioita, julkisoikeudellista palvelussuhdetta tai vaaleja koskevissa asioissa eikä hallinto-oikeudessa verotusta, kunnallisverosta vapauttamista, valtion avustusta tai julkisia maksuja koskevissa asioissa.