Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta25421.10.20142

6311-2014 (065)

Kotisaattohoidon ostopalvelujen kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Kotisaattohoidon ostopalvelut tullaan kilpailuttamaan ajalle 1.2.2015 - 31.12.2017. Palveluja ostetaan vuosittain noin 75 000 eurolla.

Sosterla § 254

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Vanhuspalvelut, tulosaluejohtaja Sari Ahonen, vs. kotihoidon johtaja Tuija Hassinen-Laine ja ylilääkäri Tapio Rajala 9.10.2014:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 10.6.2014 § 173, että kotisaattohoidon ostopalvelut kilpailutetaan avoimella menettelyllä.

Hyvinvointitoimiala on valmistellut kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa. Markkinavuoropuhelu mahdollisten tarjoajien kanssa käytiin sähköpostin välityksellä syyskuussa.

Sopimuskausi on 1.2.2015–31.12.2017. Palvelujen on oltava käytettävissä 1.2.2015.

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala ostaa kotisaattohoidon palveluja yksityisiltä palveluntuottajilta niille Turun kaupungissa kotipaikan omaaville potilaille, joilla on hyvinvointitoimialan maksusitoumus. Kotisaattohoitopalveluun sisältyy lääkäreiden ja hoitajien kotikäynneillä tuotettava, potilaan tarvitsema päivittäinen, koko vuorokauden kattava hoito sisältäen tarvittaessa mahdolliset kotihoidolliset hoitotoimenpiteet sekä laboratorionäytteiden oton. Lisäksi palveluun sisältyy ympärivuorokautinen puhelinpäivystys akuutteja tilanteita varten sekä lääkärin puhelinkonsultaatiomahdollisuus tilanteissa, joissa potilaan tarve ei edellytä lääkärin kotikäyntiä.

Kotisaattohoitoa on vuonna 2013 ostettu 52 potilaalle. Kuukausittain palvelun piirissä on ollut keskimäärin 5–10 potilasta.

Palvelut tulee tuottaa sekä suomen että ruotsin kielellä.

Osatarjousta ei oteta huomioon eikä vaihtoehtoisia tarjouksia hyväksytä.

Tarjoajien tulee ilmoittaa tarjoushinnat verottomina hoitajan ja lääkärin kotikäyntien tuntihintoina sekä lääkärin puhelinkonsultaation hintana. Sopimushinnat ovat kiinteät 31.12.2016 asti, jonka jälkeen palveluntuottaja voi esittää Tilaajalle perustellusta syystä hinnan muutosta palvelun yleistä kustannuskehitystä vastaavasti.

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Annetuista tarjouksista valitaan se tai ne, jotka ovat kokonaistaloudellisesti edullisimpia. Arviointiperusteina ovat palvelun hinta ja laatu. Hinnan painoarvo on 80 % ja laadun 20 %. Palveluntuottajia valitaan riittävä määrä Tilaajan arvioiman palvelumäärän turvaamiseksi. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajien valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle joulukuussa 2014.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä kotisaattohoidon ostopalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 10.10.2014:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä kotisaattohoidon ostopalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmAhonen Sari
tiedAsikainen Johanna
ilmHassinen-Laine Tuija
tiedHeinonen Paula
tiedHäggblom Tony
ilmLindberg Merja
tpvPuistovaara Janina
ilmRajala Tapio