Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta22616.09.20147

13527-2013 (032)

Sijaishuollon ostopalvelujen hinnankorotus vuodelle 2014 - Lausteen perhekuntoutuskeskus

Tiivistelmä:

Sosiaali- ja terveyslautakunta on päättänyt 10.12.2013 § 271 hinnankorotusprosentista vuodelle 2014. Päätöksen mukaan hinnankorotus on maksimissaan 1,6 % niille puitesopimuksen allekirjoittaneille palveluntuottajille, jotka ovat lähettäneet hinnankorotusilmoituksensa puitesopimuksessa ilmoitettuun määräaikaan mennessä. Sosiaali- ja terveyslautakunta on samalla päättänyt, että myös muiden kuin puitesopimuksen solmineiden palveluntuottajien hinnankorotukset 1.1.2014 alkaen ovat korkeintaan 1,6 %.

Sosterla § 226

Vs. tulosaluejohtaja Merja Niinimäki ja vs. toimistopäällikkö Eira Virolainen 30.7.2014:

Lastensuojelun sijaishuollon ostopalvelut on kilpailutettu ajalle 1.1.2012- 31.12.2015. Peruspalvelulautakunnan 14.12.2011 § 351 päätöksen mukaisesti sijaishuollon palveluja on voinut perustellusta syystä yksittäistapauksissa ostaa myös hankintapäätöksestä poiketen

Lastensuojelulain mukaisia sijoituksia tehtäessä, laki määrittelee sitä, mitkä asiat tulee huomioida lapsen sijaishuoltopaikkaa valittaessa. Lastensuojelulain 50 § mukaisesti sijaishuoltopaikan valinnassa tulee kiinnittää erityistä huomiota huostaanoton perusteisiin ja lapsen tarpeisiin sekä lapsen sisarussuhteiden ja muiden läheisten ihmissuhteiden ylläpitämiseen ja hoidon jatkuvuuteen. Lisäksi tulee mahdollisuuksien mukaan ottaa huomioon lapsen kielellinen, kulttuurinen sekä uskonnollinen tausta. Laitoshuoltoa järjestetään, jos lapsen sijaishuoltoa ei voida järjestää lapsen edun mukaisesti riittävien tukitoimien avulla perhehoidossa tai muualla. Lastensuojelun sijaishuollon palveluita joudutaan em. liittyen hankkimaan myös muilta kuin puitesopimuksen allekirjoittaneilta palveluntuottajilta.

Lausteen perhekuntoutuskeskus ei ole solminut puitesopimusta Turun kaupungin Hyvinvointitoimialan kanssa. Lausteen perhekuntoutuskeskukselta on ostettu avo- ja sijaishuollon palveluja suorahankintana.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan 10.12.2013 § 271 päätöksen mukaan hinnankorotus vuodelle 2014 on maksimissaan 1,6 % niille puitesopimuksen allekirjoittaneille palveluntuottajille, jotka ovat lähettäneet hinnankorotusilmoituksensa puitesopimuksessa ilmoitettuun määräaikaan mennessä. Sosiaali- ja terveyslautakunta on samalla päättänyt, että myös muiden kuin puitesopimuksen solmineiden palveluntuottajien hinnankorotukset 1.1.2014 alkaen ovat korkeintaan 1,6 %.

Lausteen perhekuntoutuskeskus on esittänyt olevansa tyytymätön Sosiaali- ja terveyslautakunnan tekemään em. päätökseen ja esittää hinnankorotusprosentiksi 2,9 %. Lausteen perhekuntoutuskeskus perustelee hinnankorotusvaatimustaan sillä, että se on ilmoittanut hinnankorotuksesta marraskuun laskutuksen yhteydessä eikä ole saanut tietoa sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksestä ja ettei se ei ole kyennyt myöskään osallistumaan kilpailutukseen. Lausteen perhekuntoutuskeskuksen kanssa on tehty lapsikohtaiset sopimukset, joissa hinta on määritelty vuosittain tarkastettavan palveluhinnaston mukaan. 

Liite 1Lausteen perhekuntoutuskeskuksen kirjelmä

Sosiaali- ja terveyslautakunnan alaisen hyvinvointitoimialan kasvuksi on laskennallisesti arvioitu 0,4 % p.a. vuosina 2015 – 2016, joten reaalikasvua nykyisellä inflaatiotasolla ei ole. Hyvinvointitoimialan kannalta on mahdotonta sitoutua ostopalveluiden kustannusten kasvuun edes lyhyellä aikavälillä.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä Lausteen perhekuntoutuskeskuksen tuottamien palveluiden hinnankorotusprosentiksi 1,6 % 1.1.2014 lukien.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmPerhekuntoutuskeskus Lauste ry
ilmNiinimäki Merja
tpvPitkäkari Ritva
ilmSamsten Janne
ilmVirolainen Eira


Liitteet:

Sosterla § 226
Liite 1:Lausteen perhekuntoutuskeskuksen kirjelmä