Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta22216.09.20143

9152-2013 (020, 001)

Turun kaupungin vastaus Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksen sote-alueeseen kuuluvaan kysymykseen

Tiivistelmä: -

Sosterla § 222

Sosiaali- ja terveysministeriö asetti sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistukseen parlamentaarisen ohjausryhmän, jonka toimesta on laadittu luonnos eduskunnalle annettavaksi hallituksen esitykseksi sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaiksi, sen voimaanpanolaiksi ja laiksi varainsiirtoverolain väliaikaisesta muuttamisesta.

STM on lausuntopyynnöllään 18.8.2014 pyytänyt kunnilta ja eräiltä muilta tahoilta lausunnot lakiesityksiin. Lausuntopyyntöön tulee vastata sähköisellä kyselyllä, jossa on pykäläkohtaisesti kohdennettuja kysymyksiä hallituksen esitysluonnoksesta.

Kunnilta pyydetään tässä yhteydessä kannanottoa siihen, minkä erityisosaamisalueen pohjalta muodostettavaan sote-alueeseen kunta katsoo perustelluksi kuulua. Sote-alueeseen kuuluvaan kannanottoon suhtaudutaan kunnan virallisena kantana, minkä vuoksi sitä koskevasta kaupunginvaltuuston päätöksestä tulee toimittaa päätösasiakirja sosiaali- ja terveysministeriöön.

Lautakunnan jäsenille on aiemmin toimitettu luonnos eduskunnalle annettavaksi hallituksen esitykseksi sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaiksi, sen voimaanpanolaiksi ja laiksi varainsiirtoverolain väliaikaisesta muuttamisesta.

Johtaja Maija Kyttä esittelee asian kokouksessa.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 11.9.2014:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta käy lähetekeskustelun eduskunnalle annettavista luonnoksista koskien hallituksen esitystä sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaiksi, sen voimaanpanolaiksi ja laiksi varainsiirtoverolain väliaikaisesta muuttamisesta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.