Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta23516.09.20143

14192-2013 (061)

Sairaala- ja hoitosänkyjen kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Sairaalasängyt ja hoitosängyt tullaan kilpailuttamaan ajalle 1.1.2015 - 31.12.2016. Sairaala- ja hoitosänkyjä ostetaan sopimuskaudella noin 470 000 eurolla.

Sosterla § 235

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Vanhuspalvelut, tulosaluejohtaja Sari Ahonen ja erikoissairaanhoidon palvelut, tulosaluejohtaja Hilkka Virtanen 1.9.2014:

Sosiaali- ja terveyslautakunta on hyväksynyt hankintasuunnitelman, johon sisältyy sairaalasänkyjen ja hoitosänkyjen hankinta.

Hyvinvointitoimiala on valmistellut hankintaan liittyvää kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa. Hankinnasta on julkaistu ennakkoilmoitus.

Sairaalasänkyjen ja hoitosänkyjen hankinnan sopimuskausi on 1.1.2015 - 31.12.2016.

Sairaala- ja hoitosänkyjä hankitaan sopimuskaudella noin 236 kappaletta. Lisäksi hankintaan kuuluu asukas- ja potilaspöydät, joita hankintaan sopimuskaudella noin 160 kappaletta. Hankinnan arvioitu kokonaisarvo sopimuskaudella on noin 470 000 euroa. Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

Osatarjoukset otetaan huomioon tarjouspyynnön mukaisesti: 1. Sairaalahoidon sairaalasängyt ja potilaspöydät, 2. Vanhuskeskusten hoitosängyt ja asukaspöydät. Vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Tarjoushinnat on ilmoitettava kiinteinä verottomina nettohintoina. Sopimushinnat ovat kiinteät 31.12.2016 asti. Toimittaja voi ehdottaa hintojen muuttamista vain toimittajasta itsestään riippumattomia raaka-ainekustannusten maailmanmarkkinahinnoissa tapahtuvia olennaisia muutoksia vastaavasti.

Hankinnan yritysvaikutusten arvioinnista on pyydetty lausunnot Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:ltä ja Turun kauppakamarilta.

Liite 1Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi ja ilmoitus tarjouspyynnöstä Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Annetuista tarjouksista valitaan osatarjouksittain se, joka on kokonaistaloudellisesti edullisin. Arviointiperusteina sairaalahoidon sairaalasängyissä ja vanhuskeskusten hoitosängyissä ovat hinta ja laatu. Hinnan painoarvot ovat sairaalasängyissä/potilaspöydissä 60 % ja hoitosängyissä/asukaspöydissä 65 %. Laadun painoarvot ovat sairaalasängyissä/potilaspöydissä 40 % ja hoitosängyissä/asukaspöydissä 35 %.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys toimittajan valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle marraskuussa 2014.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä sairaala- ja hoitosänkyjen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 2.9.2014:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä sairaala- ja hoitosänkyjen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmAhonen Sari
tiedAsikainen Johanna
tpvHaarte Karolus
ilmKiviniemi Kirsi
ilmKoponen Tuulia
tiedLempiäinen Marika
ilmLindberg Merja
ilmVarjonen Kaija
ilmVirtanen Hilkka


Liitteet:

Sosterla § 235
Liite 1:Salainen Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto