Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta21326.08.20141

2973-2014 (045)

Toiminnan ja talouden seuranta ajalta 1.1. - 31.7.2014 sekä ennuste vuodelle 2014

Tiivistelmä: -

Sosterla § 213

Resurssijohtaja Max Lönnqvist 24.8.2014:

Kaupunginvaltuusto on vuoden 2014 talousarvion noudattamista koskevien määräysten yhteydessä päättänyt, että toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta raportoidaan neljä kertaa. Toinen toteutumisraportti tehdään heinäkuun lopun tilanteen mukaan.

Osavuosikatsaus tulee tuoda kaupunginhallituksen käsittelyyn kuuden viikon sisällä raportointikauden päättymisestä.

Liite 1Osavuosikatsaus

Osavuosikatsauksessa on esitetty kaupunginvaltuuston sitoviksi vahvistamat tavoitteet ja mittarit sekä niiden toteuma 31.7.2014 tilanteessa ja ennuste vuoden lopun tilanteesta. Lisäksi raportissa on valtuustolle tiedoksi annettavat osuus mittareista ja tavoitteista.

Tammi-heinäkuun tiedoista on myös laadittu nk. kuukausiraportti, jossa esitetään tavoitearvot ja toteutumat hyvinvointitoimialan tulosalueilta.

Liite 2Visuaalinen lautakuntaraportti ajalta 1.1. – 31.7.2014

Talousraportti on esitetty tulosalueittain sekä yhteenveto koko toimialalta kustannuslajeittain eroteltuna.

Liite 3Yhteenveto talousennusteesta tulosalueittain

Liite 4Hyvinvointitoimialan talousennuste kustannuslajeittain

Ensimmäiseen varsinaiseen talousennusteeseen (tammi-maaliskuun tilanne) nähden menojen ylitys näyttää kasvaneen hieman ja toisaalta tulokertymä on jonkin verran pienempi. Nettomääräinen poikkeama on noin 8,8 M€ kun edellinen ennuste osoitti noin 6 M€:n ylitystä. Suurin ylitysuhka liittyy edelleen asiakaspalveluiden ostoihin ja merkittävin muutos kohdistuu Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin maksuosuuteen sekä muihin erikoissairaanhoidon ostopalveluihin (mm. valtion mielisairaalat). Sairaanhoitopiirin osuudesta on todettava, että VSSHP:n varaaman maksuosuuden ja hyvinvointitoimialan talousarvioiden ero on jo lähtökohtaisesti noin 4,8 M€ ja edellisessä ennusteessa arvioitiin tämän myös kuvastavan loppuvuoden tilannetta. Siirtoviivepäivien ja sakkomaksujen määrä on kuitenkin pysynyt korkeana ja heinäkuun tilanteessa VSSHP:n kuntaraportti osoittaa noin 2,3 %:n ylitystä tasaerälaskutukseen nähden. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin palveluiden käytöstä ja talousennusteesta annetaan tarkempi selvitys lautakunnan kokouksessa.

Kaupunginhallitus on edellyttänyt hyvinvointitoimialalta 15.9.2014 mennessä toimenpiteitä, joilla ylitysuhka poistetaan. Toimenpiteiden arviointi on meneillään ja ne liittyvät uudistamisohjelman tasapainottamistavoitteisiin sekä tulevien vuosien taloussuunnitelmaan.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää merkitä osavuosikatsauksen ja talouden ja toiminnan seurannan ajalta 1.1. – 31.7.2014 tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Sosterla § 213
Liite 1:Osavuosikatsaus
Liite 2:Visuaalinen lautakuntaraportti ajalta 1.1. - 31.7.2014
Liite 3:Yhteenveto talousennusteesta tulosalueittain
Liite 4:Hyvinvointitoimialan talousennuste kustannuslajeittain