Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta20826.08.20147

8586-2014 (065)

Leikkaussalipalvelujen hankinta Turun kaupunginsairaalan korvalääkäreille

Tiivistelmä: -

Sosterla § 208

Hyvinvointitoimiala, ylilääkäri Riitta Kokkala, tulosaluejohtaja Hilkka Virtanen ja controller Pekka Paatonen 15.8.2014

Turun korvalääkäreiden toimenkuvaan kuuluu lasten risaleikkaukset ja pientoimenpiteet (esim. tärykalvon ilmastointiputkien laitto). Leikkaussalipalvelut on ostettu TYKS:n lastenklinikalta Kirurgisen sairaalan fuusiosopimuksen mukaisesti. Palvelukokonaisuus sisältää tilat, anestesiapalvelut, leikkaussalihenkilökunnan, hoitotarvikkeet ja instrumentit.

TYKS on irtisanonut korvalääkäreiden leikkaussalisopimuksen 1.10.2014 lukien. Hankintalain (348/2007) 10 §:ssä säädetyn sidosryhmä- eli in house -hankinnan mahdollisuutta selviteltiin yhdessä konsernihallinnon lakiasioiden ja sairaanhoitopiirin hallintojohtaja Lauri Tannerin kanssa. Kun Turku yhtenä VSSHP:n jäsenkunnista yhdessä muiden jäsenkuntien kanssa valvoo VSSHP:tä kuten omia toimipaikkojaan nimeämällä valtuutettuja VSSHP:n valtuustoon, ja kun VSSHP harjoittaa pääosaa toiminnastaan jäsenkuntien kanssa, niin molemmat sidosyksikköhankinnan kriteerit täyttyvät. Sillä ei ole sinänsä merkitystä, että tietty tila on liikelaitoksen eli VSSHP:n yhden yksikön käytössä, kun sopimuskumppanina on joka tapauksessa kuntayhtymä.

Turunmaan liikelaitossairaala pystyy tarjoamaan vastaavat leikkaussalipalvelut. Vuositasolla kustannukset ovat n. 130.000 €. Kustannukset on huomioitu vuoden 2014 budjetissa sekä vuoden 2015 budjettisuunnittelussa.

Esitämme, että 1.10.2014 alkaen leikkaussalipalvelut hankitaan toistaiseksi Turunmaan liikelaitossairaalasta.

Tarjous on nähtävänä kokouksessa ja ennen kokousta hyvinvointitoimialan hallinnossa.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 15.8.2014:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää, että Turun kaupunginsairaalan korvalääkäreille hankitaan edellä esitetyn mukaan leikkaussalipalvelut Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän Turunmaan liikelaitossairaalasta 1.10.2014 alkaen toistaiseksi. Kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 21660.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurunmaan sairaala / Lauri Tanner
aoV-S sairaanhoitopiirin kuntayhtymä/Reijo Grönfors
tpvKokkala Riitta
tpvLindberg Merja
tiedPaatonen Pekka
tiedVirtanen Hilkka