Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta18912.08.20147

7304-2014 (061, 012)

Pegasos eArkisto-liittymän hankinta

Tiivistelmä: -

Sosterla § 189

Hyvinvointitoimiala, vs. ratkaisupäällikkö Minna Salakoski 18.6.2014

Potilastiedot kootaan jatkossa valtakunnalliseen sähköiseen arkistoon, eArkistoon. eArkiston tarkoitus on tarjota terveydenhuollon organisaatioille hoitotietojen saatavuus yli organisaatiorajojen potilaan suostumuksella. Samalla se toimii sähköisten potilastietojen arkistona ja parantaa hoitoon liittyvää tiedonkulkua.

Pegasoksen eArkisto-liittymä sisältää vaadittavat komponentit KELAn Kanta-arkistoon liittymiselle. Komponentit sisältävät potilastietojen tallentamisen lain vaatimassa muodossa, omien tietojen viemisen Kanta-arkistoon sekä muiden organisaation tietojen hakemisen Kanta-arkistosta suostumuksenhallinnan sääntöjen mukaisesti. Hankinta on siis välttämätön.

Pegasoksen eArkisto kokonaisuus sisältää myös lain vaatiman käyttäjän tunnistamisen VRK:n terveydenhuollon ammattihenkilön toimikorteilla. Myös asiakirjojen sähköinen allekirjoitus organisaatiovarmenteella sisältyy Pegasoksen eArkisto kokonaisuuteen. eArkiston käyttöönotto Pegasos-potilastietojärjestelmän osalta vaatii Pegasoksesta version 9.1. Versiossa toimitetaan myös paljon muuta kuin eArkistoon liittyviä ohjelmia.

eArkistoa varten käyttöönotettavat ohjelmisto-osuudet ja palvelut ovat liitteen 1 mukaisesti Uusi kertomus ja tekstintallennus, Pegasos tietosuojaratkaisu, eArkisto-liittymä  ja HW (Health Web) Edustakanta käyttöpalveluna (Liite 1).

CGI vastaa Pegasos versiopäivityksestä versioon 9.1. ja Pegasoksen eArkisto-liittymästä. Pegasos eArkisto-liittymästä on saatu CGI:ltä tarjous 70490 ja siihen tarkennus voimassaoloajan osalta. Pegasos 9.1 versiopäivitys on sovittu tehtäväksi 27.9.2014 ja varsinainen eArkistoon liittyminen tapahtuu marraskuussa 2014.

CGI:n tarjous kattaa liitteen 1 mukaisesti Teknisen liittymisen eArkistoon ja Pegasoksen eArkisto kokonaisuuteen liittyvän pääkäyttäjäkoulutuksen (Liite 1).

Liite 1Pegasos eArkisto liittymä

Liite 2Pegasos eArkisto liittymän käyttöönoton kustannukset

Kustannukset

Kustannukset on tarkemmin eritelty Liitteessä 2.

Henkilötyö, yht.                  27 300 e

Lisenssimaksut, yht.           90 000 e

Toimitusmaksut yht.             3 000 e

Ylläpitomaksut yht.           207 648 e/4v

Kaikki kustannukset yhteensä 327 948 e/4v

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 19.6.2014:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää, että hyvinvointitoimialalle hankitaan Pegasos eArkisto -liittymä. Kustannukset kirjataan investointihankkeelle 100187 eArkiston ja KanTa-palvelujen käyttöönotto. Koulutuskustannukset maksetaan käyttötalouden kustannuspaikalta 20300, tilausnro 601873. Ylläpitokustannukset kirjataan Pegasos-käyttökustannusten jaon mukaisesti tulosalueille. Hankinnasta tehdään erillinen tilaus tai sopimus.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoCGI Suomi Oy
tpvLindberg Merja
tiedLönnqvist Max
tiedPerälä Antti
tiedSalakoski Minna
tiedSuomela Sari
tiedVainiomäki Suvi


Liitteet:

Sosterla § 189
Liite 1:Pegasos eArkisto liittymä
Liite 2:Pegasos eArkisto liittymän käyttöönoton kustannukset