Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta14720.05.20146

5479-2014 (652, 642)

Eskelin hankesuunnitelman hyväksyminen

Tiivistelmä:

Konsernihallinnon Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue pyytää sosiaali- ja terveyslautakunnalta sekä kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalta lausuntoa Eskelin hankesuunnitelmasta. Lausunnosta on käytävä ilmi hyväksyykö lautakunta/johtokunta hankesuunnitelman. Lisäksi lausunnosta on käytävä ilmi, toteutetaanko muutostyön yhteydessä jäähdytys, mikä osaltaan aiheuttaa lisäkustannuksia. Hyväksyessään hankesuunnitelman toimiala sitoutuu hankkeesta aiheutuviin kustannuksiin. Samalla hyvinvointitoimiala sitoutuu luopumaan Rauhankatu 14 toimitiloista, jotka on irtisanottava erillisellä päätöksellä. Lausuntoja pyydetään 23.5.2014 mennessä. Toimialojen lausuntojen jälkeen Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue saattaa hankesuunnitelman hyväksyttäväksi kaupunginhallitukseen ja edelleen kaupunginvaltuustoon.

Sosterla § 147

Konsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus, vs. tilajohtaja Tuomas Koskiniemi, tilacontroller Johanna Aarnio 13.5.2014:

Kiinteistöliikelaitoksen tilapalvelut, Hyvinvointitoimiala sekä Konsernihallinnon strateginen tilojen ohjaus -vastuu alue ovat yhteistyössä valmistelleet Linnankatu 23 (myöhemmin Eskeli) hankesuunnitelman. Hankesuunnitelma on valmistunut 12.5.2014.

Liite 1Linnankatu 23 (Eskeli) hankesuunnitelma

Eskeli kuuluu osaltaan Hyvinvointitoimialan suurempaan tilajärjestelykokonaisuuteen. Kokonaisuuden ensimmäinen vaihe oli hallinnon muutto Kristiinankatu 1:stä Yliopistonkatu 30:een. Kokonaisuuden toinen vaihe koski Mäntymäen sairaalarakennus 5:ttä, jonka hankesuunnitelma on hyväksytty kaupunginvaltuustossa 10.3.2014 (§ 30). Nyt esitettävässä kolmannessa vaiheessa korjattavaksi esitettään Eskeliin toimistorakennusta.

Hankesuunnitelmassa Eskeliin esitetään muuttavan siellä jo nykyisten toimintojen lisäksi Rauhankatu 14:ssä toimivat Tulkkikeskus ja Ulkomaalaistoimisto. Tällöin Rauhankatu 14 tyhjenee kaupungin toiminnoista ja sen vuokrauksesta voidaan luopua. Kyseisten toimintojen muutto Eskeliin, edellyttää Vammaispalvelun siirtämistä pois Eskelistä ja alustavasti paikaksi on kaavailtu Mäntymäen sairaala-aluetta.

Tehtäviksi korjauksiksi hankesuunnitelma esittää, että Eskelin kellaritilassa olevia sosiaalitiloja kunnostetaan sekä arkistotiloja lisätään. Ensimmäisessä kerroksessa tehdään peruskorjaus ja samalla muutetaan toimistotiloiksi painatuskeskukselta tyhjäksi jääneet tilat. Kerroksissa 3 – 5 tehdään huonetilamuutoksia ja pieniä korjauksia mm. äänieristävyyden parantamiseksi.

Hankesuunnitelma esittää, että yhtiö tulee teettämään kohteen toimisto-osassa yhtiön vastuulle kuuluvia töitä, joita ovat ensimmäisen kerroksen ikkunoiden uusimista sekä ilmanvaihdon tarkistamis- ja kunnostustöitä. Nämä tehdään yhtiön kustannuksella siltä osin, kuin tällaiset kustannukset kuuluvat lain tai yhtiöjärjestyksen mukaan yhtiön vastuulle. Em. töiden tekeminen edellyttää yhtiön erillistä päätöstä.

Muutostyöt Eskelissä toteutetaan vaiheittain siten, ettei ulkopuolista väistötilaa tarvita. Suunnitteluun tulee varata aikaa noin puoli vuotta ja remonttiaika minimissään on noin 12 kuukautta. Aikataulu tarkentuu, kun toteutussuunnitelmat saadaan valmiiksi.

Hankkeen rakennuskustannukset (10/2013) ovat tavoitehintalaskelman mukaan yhteensä 2.600.000 € (alv 0 %). Mikäli kiinteistöön toteutetaan aula-, toimisto- ja neuvottelutiloihin lisäksi jäähdytys, on sen hinta-arvio 750.000 € (alv 0 %).

Vuokralaskelma on laadittu käyttäen vuokrattavana laajuutena yhtiöjärjestyksen mukaista pinta-alaa 6.862,5 m2. Nykyinen vuokrasopimuksessa oleva Hyvinvointitoimialan huoneistoala on 5.978 m2. Neliömäärän nousu johtuu entisen painatuskeskuksen tilan käyttöönotosta Hyvinvointitoimialan käyttöön. Muutoksien vaikutus on määritelty muutostyömaksuna ja muutosten tekeminen edellyttää toimialan pitkäaikaista sitoutumista ko. kohteessa toimimiseen.

Muutostöistä aiheutuvista kustannusten perusteella perittävästä vuokrasta on laskettu kaksi vaihtoehtoa.

Vaihtoehto A, eli 2,6 M€ tavoitehinnan mukainen vuokra:

Vaihtoehto B, eli vuokra tilanteessa, jossa korjaukset sisältävät jäähdytyksen:

Resurssijohtaja Max Lönnqvist 13.5.2014:

Eskelin korjausrakentamisen hankesuunnitelma on keskeinen osa suurempaa tilaketjutusta. Kiinteistön korjausrakentaminen mahdollistaa toimintaprosessien kehittämisen sekä tila- ja kustannustehokkuuden parantamisen.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 13.5.2014:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy omalta osaltaan Eskelin hankesuunnitelman vuokravaihtoehto B:n mukaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus


Liitteet:

Sosterla § 147
Liite 1:Linnankatu 23 (Eskeli) hankesuunnitelma